Translate

zondag 23 mei 2010

World Press Photo Amsterdam

Een tenstoonstelling die elke zich zelf respecterende fotograaf gezien moet hebben is de tentoonstelling World Press Photo 2010 in de Oude Kerk in Amsterdam. Alleen al de sfeer van deze gigantische kerk werkt er al aan mee om een indringende sfeer te scheppen. Het indringende karakter van zeker de eerste tientallen foto's doet de rest. Opmerkelijk is dat veel foto's heftige gebeurtenissen weergeven waar we hier in Nederland nauwelijks iets vanaf weten. Kennelijk zijn deze zaken van leven of dood voor de plaatselijke bevolking geen nieuws in Nederland.

Verderop wordt de tenstoonstelling wat luchtiger van toon. Er zitten zeer opmerkelijke foto's bij zoals van een onder water vissende ijsvogel waarbij je je toch een tijdlang af gaat zitten vragen hoe men deze gemaakt heeft. Heeft de fotograaf op de bodem van het water liggen wachten? Het lijkt onwaarschijnlijk.
zie http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1776&Itemid=257&bandwidth=high

Al met al een zeer gevarieerde tentoonstelling die voor elke fotograaf en voor iedereen die in de maatschappij geinteresseerd is aan te raden is.

De tentoonstelling is tot 20 juni in de Oude Kerk te bewonderen en is zeer aan te raden.

Bezoekuren:
Monday - Saturday 10.30 - 17.30
Sunday 13.00 - 17.30

Adres:
Oude Kerk, Oudekerksplein 23
Amsterdam
Tel +31 20 625 8284
Meer informatie over Team Jetje