donderdag 30 december 2010

Fotograaf Wim Visser exposeert op Art Fair Decorade


In Château Marquette in Heemskerk wordt tijdens het weekeinde van 7, 8 en 9 januari 2011 de Art & Antiek Fair Decorade gehouden, waar ook Wim Visser uit Noord-Scharwoude op een stand zijn fotografische werk zal exposeren.
Er zijn mensen die vinden dat fotografie, omdat bij uitstek kan registreren, uitsluitend daarvoor gebruikt mag worden. Je hebt je als fotograaf dus maar bij de werkelijkheid te houden. Stileren en ensceneren is uit den boze en wordt zelfs als een soort van valsspelen beschouwd. Wim Visser (1944) heeft een duidelijke mening over fotografie, die voortkomt uit liefde voor de kunst. In die zin is Wim meer kunstenaar dan fotograaf, want zijn werk ontstijgt de beperkingen die door disciplines worden opgelegd. Hij maakt zijn foto’s, die later als losse onderdelen digitaal aaneengesmeed worden, waarbij de oorspronkelijke aard van de afzonderlijke elementen meestel niet meer is terug te vinden. Sommigen menen dat je niet langer van fotografie kunt spreken als er zo sterk in het beeld is ingegrepen. Wij hebben een andere mening: Liever kunst die geen fotografie is, dan fotografie die geen kunst is.
Château Marquette, Marquettelaan 34 te Heemskerk. Vrijdag 7 januari van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 januari van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 8,- per persoon, jeugd tot 16 jaar, mits begeleid, gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten