Translate

zaterdag 26 maart 2011

Art Fair in Alkmaar toont werk Wim Visser


In de Grote Kerk, Koorstraat 2 in Alkmaar wordt op 1, 2 en 3 april weer de Art Fair gehouden. Wim Visser uit Noord-Scharwoude heeft hier ook een expositie ingericht van zijn foto's en schilderijen.
Er zijn mensen die vinden dat fotografie, omdat deze vooral bedoeld is om te registreren, uitsluitend daarvoor gebruikt mag worden. Wim Visser heeft een duidelijk andere mening over fotografie, die voortkomt uit zijn liefde voor de kunst. In die zin is hij meer kunstenaar dan fotograaf. Zijn werk ontstijgt de beperkingen die door disciplines worden opgelegd. Hij maakt zijn foto’s, die later als losse onderdelen digitaal samengevoegd worden, waarbij de oorspronkelijke aard van de afzonderlijke elementen meestal niet meer is terug te vinden. Sommigen menen dat je niet langer van fotografie kunt spreken als het beeld zo ingrijpend is bewerkt. De naamgeving is niet interessant. 'Liever kunst die geen fotografie is, dan fotografie die geen kunst is', is Wims devies.
Wim Visser is autodidact, was werkzaam als grafisch vormgever en is daardoor goed bekend met de fotoprogramma’s. Ook het feit dat hij veel heeft geschilderd (er zijn schilderijen van hem te zien) is in zijn foto’s terug te vinden. Zijn werk is verhalend, zonder anekdotisch te zijn, en doorspekt van een subtiel gevoel voor humor. Hij zet een sfeer neer, die zijn foto’s bijna schilderijen doen lijken. Wim Visser heeft zowel voor zijn fotografie als voor zijn schilderkunst een eigen website bij Mainport Art Productions. De expositie is geopend op vrijdag 1 april van 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag 2 en zondag 3 april van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 5,-, daarbij is een kop koffie of thee inbegrepen. Kinderen tot en met 8 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de expositie gratis bezoeken.
Meer informatie over Team Jetje