Translate

dinsdag 5 juli 2011

Posemaniacs, een bijzondere website


Beeldend kunstenaars, die geïnteresseerd zijn in anatomische studies, kunnen op de website Posemaniacs hun hart ophalen als het gaat om verschillende poses, bekeken vanuit verschillende hoeken. De getoonde beelden zien er wat 'bloederig' uit, omdat de huid ontbreekt en men dus de spieren goed kan bestuderen. De website biedt honderden poses aan van mannelijke en vrouwelijke modellen en van kinderen. Het zijn zoals gezegd anatomische studies, waardoor elk beeld eruit ziet als de geplastificeerde lichamen van anatoom/kunstenaar Günther von Hagens. De site omvat zowel, zittende, liggende, hurkende, staande als knielende poses, maar ook dansende, vechtende en rennende poses. Behalve poses van 'normale' mensen, is er ook een aantal van body builders en dansers in de serie opgenomen.
Heel bijzonder is dat als men een thumbnail aanklikt men de foto vergroot op het scherm krijgt en dat men dan met het scrollwieltje van de muis de pose 360 graden kan laten draaien. De poses kunnen worden gedownload of afgedrukt. Er worden voortdurend nieuwe poses aan de site toegevoegd. Posemaniacs is gratis te bezoeken, maar men vraagt om een bescheiden vrijwillige donatie, om de verdere ontwikkeling van de site te kunnen bekostigen. Er zijn ook voorbeelden van enkel hoofden en handen. De handen zijn echter minder geslaagd in de uitvoering. Ze passen meer bij een etalagepop dan een mens. De site heeft een speciale applicatie die hem ook geschikt maakt voor smartphones.
Behalve voor beeldend kunstenaars, kan de site ook voor modellen als inspiratiebron dienen. Om echter voorbeelden van poses mee te nemen naar een atelier, is het misschien wel zo handig om de posevoorbeeldboeken van MainportArt aan te schaffen.
Meer informatie over Team Jetje