Translate

donderdag 15 december 2011

Drie nieuwe exposities bij Foam


Fotomuseum Amsterdam,Foam, Keizersgracht 609 in Amsterdam organiseert drie nieuwe tentoonstellingen.
Joel Sternfeld (1944, New York) is één van de pioniers in de kleurenfotografie, zijn tentoonstelling 'Color Photographs since 1970' is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de fotograaf in Nederland. Met een subtiel gevoel voor ironie en een fantastisch gevoel voor kleur geeft Sternfeld ons een beeld van het dagelijkse leven in Amerika gedurende de afgelopen drie decennia.
De expositie duurt tot 14 maart 2012.

Stanley Greene (1949, New York) is conflictfotograaf. Zijn tentoonstelling 'Black Passport' toont foto's van oorlogen en rampen in combinatie met beelden van Greene's privéleven. Dit zorgt voor een onthullend beeld van een fotograaf die verslaafd is aan de adrenaline van het onderweg zijn, maar zich tegelijkertijd realiseert welke offers hij brengt in zijn persoonlijke leven. Deze expositie duurt tot 8 februari 2012.

Sara-Lena Maierhofer (1982, Duitsland) laat in 'Dear Clark', haar onderzoek zien over het leven en de leugens van oplichter en fraudeur Christiaan Karl Gerhartsreiter, alias Clark Rockerfeller. Ook deze expositie is tot 8 februari te zien.

Foto: New York City, (#1) from the series Rush Hour 1976 © Joel Sternfeld, Courtesy of the artist and Luhring Augustine, New York
Meer informatie over Team Jetje