Translate

woensdag 14 december 2011

Drie zussen exposeren in Noordwijkerhout


Nel van Hemert, Ria Blommaert en Thea van Haarlem zijn als de drie zussen Van Haarlem in Noordwijk geboren. Zij zijn in Noordwijkerhout naar school gegaan en wonen nu respectievelijk in Delft, Mijdrecht en Voorschoten. Zij delen de eigenschap dat het maken van kunst hun passie is.
De gemeente Noordwijkerhout geeft hen nu de gelegenheid terug te keren naar hun ‘roots’ en samen een tentoonstelling in te richten met hun creatieve werk.
Het mandalatekenen is de enige activiteit, die Nel van Hemert op haar stoel kan houden. Het tekenen geeft haar rust, en oneindig veel mogelijkheden om in symmetrie en precisie vorm te geven aan de mandala’s. Bij elke mandala is het weer een verrassing welke vormen en kleuren in harmonie met elkaar gaan ontstaan.
Ria Blommaert is in 1987 begonnen met schilderen. Sinds 1988 volgt zij lessen bij Atelier de Kromme Mijdrecht in Mijdrecht waar zij nu nog steeds les krijgt van kunstenaars. De eerste jaren heeft zij zich toegelegd op het schilderen met aquarelverf. Haar liefde voor de natuur uit zich in het schilderen van landschappen maar vooral het schilderen van bloemen waren haar grote passie.
De laatste jaren heeft zij ontdekt dat het werken met acryl, zowel abstract als realistisch, op een groter formaat doek bepalend zijn voor haar verdere ontwikkeling. Het schilderen met structuur en bladgoud geven een nieuwe impuls aan haar werk.
Thea van Haarlem is na een opleiding 'kunstzinnige therapie' haar grens gaan verleggen naar het kunstenaarschap. Bij de therapie was het werk dienstbaar aan het proces; bij het kunstenaarschap is het proces dienstbaar aan het resultaat.
Een aantal jaren heeft zij de opleiding aan de kunstacademie te Leiden gevolgd. Over haar werk zegt zij: ”Mijn schilderijen gaan over de polariteit dood en leven, licht en duister, verval en opbouw, zwart en wit. Ik laat graag een groei- en sterfproces zien: hoe wordt dat zichtbaar in het leven en hoe zien we dat in de natuur? Dit onderwerp heeft zeer mijn belangstelling: door eindigheid te integreren in het leven, wordt het leven meer geleefd”.
Het materiaal waarmee Thea werkt is olieverf, acrylverf, potlood en krijt.
De expositie is van 27 december a.s. tot 17 februari 2012 te zien in het gemeentehuis/bibliotheek, Herenweg 2 in Noordwijkerhout. Op maandag, woensdag en vrijdag van 14 tot 20 uur, op donderdag en zaterdag van 10 tot 12.30 uur. Op dinsdag is het gemeentehuis gesloten.
Nel, Ria en Thea zijn op zaterdag 21 januari allen zelf aanwezig. De foto toont een werk van Ria Blommaert.
Meer informatie over Team Jetje