Translate

donderdag 1 december 2011

Lineart kunstbeurs in Gent


MainportArt heeft een aantal Belgische leden, dus waarom zouden we niet ook eens aandacht schenken aan een evenement bij onze zuiderburen? Bovendien is de benzineprijs de afgelopen dagen weer een paar cent gezakt, dus kunnen we wel wat extra kilometers maken.
Lineart is de kunstbeurs met de langste traditie in België. Dit jaar wordt het een bijzondere editie, want Lineart is aan zijn 30ste editie toe! De kunstliefhebbers en verzamelaars zijn van 2 tot en met 6 december welkom in de centrale hal van het beurscomplex Flanders Expo in Gent en kunnen zich alvast verheugen op tal van noviteiten!
Lineart is een internationale koopbeurs voor etnische, moderne en hedendaagse kunst. De kunstliefhebbers en -verzamelaars ontdekken er kunstwerken uit de 20ste en 21ste eeuw en hebben daarbij de garantie dat ze kunst kopen bij professionals. De exposanten zijn immers stuk voor stuk kunstgaleries of kunsthandelaars.
Met deze 30ste editie treedt er voor Lineart een nieuwe fase in: het geeft de aanzet tot een gedegen selectie van kunstgaleries. Dit proces zal tijdens de editie
2012 nog verder worden doorgevoerd en een duidelijke weerslag hebben op de kunst in de beurshal.
De editie 2011 is dus een kersvers begin van een evolutie die het huidige koopplatform voor kunst geleidelijk naar nieuwe kwalitatieve hoogten wil tillen!
Gloednieuw is de 'Photo Art Zone'.
De internationale doorbraak van fotografie als volwaardige kunstvorm komt
meer en meer op gang. De 30ste editie van Lineart is de gelegenheid bij uitstek om in primeur deze kunstvorm in de kijker te spelen met een gloednieuwe sectie in het hart van de beurs.
Galeries en kunsthandelaars uit binnen‐ en buitenland bieden er moderne en
hedendaagse kunstfotografie te koop aan van kunstenaars uit de 20ste en de 21ste eeuw. De sectie presenteert beroemde fotografen, maar vooral ook galeries met jonge, opkomende talenten. Dat maakt deze sectie echt uniek.
De Lineart The Art Fair vindt plaats in Flanders Expo, Adolphe Pégoudlaan, 9051 Gent.
Meer informatie over Team Jetje