Translate

woensdag 11 januari 2012

Avro zoekt de Nieuwe Rembrandt


Vanaf april 2012 zoekt de AVRO in een nieuw tv-programma naar ‘De Nieuwe Rembrandt’. Ben jij dat aanstormend talent in de beeldende kunst dat net zo vernieuwend durft te zijn en vakbekwaam is als Rembrandt dat in zijn tijd was? Verdient jouw werk een plek in een museum? Ben jij toe aan een doorbraak in de nationale kunstwereld? En durf jij je werk te laten beoordelen door een kritische vakjury? Beantwoord je al deze vragen met JA? Meld je dan nu aan via deze website.
Kunstenaars uit alle disciplines zijn welkom!
Je maakt kans op de titel ‘De Nieuwe Rembrandt’ en je werk zal te zien zijn in een bekend Nederlands museum!
Na een voorselectie gaat het programma van start met een groep van ongeveer 100 mensen die in een museum hun werk tonen aan de vakjury. Deze zal bestaan uit een museumdirecteur, een kunstcriticus en een gerenommeerd kunstenaar. De jury selecteert uit deze grote groep maar liefst 20 kunstenaars. Van deze 20 kunstenaars zullen er na een tweede jurering 10 overblijven. Met deze gelukkige 10 gaan we een volgend traject in.
Iedere week krijgen de kandidaten van een bekende Nederlandse kunstenaar een workshop en een opdracht. Aan het einde van de week beslist de jury in samenspraak met de gastkunstenaar wie er door mag en wie er zal afvallen.
Tegelijkertijd krijgen deze 10 kunstenaars de opdracht om in 8 weken een meesterstuk te produceren. Aan het eind van de programmareeks zullen er 3 kunstenaars over blijven. In de finale-uitzending wordt een van hen uitgeroepen tot de ‘De nieuwe Rembrandt 2012’ . Het meesterwerk van deze Nieuwe Rembrandt zal geëxposeerd worden in een bekend hedendaags museum. De sluitingsdatum is 23 januari. Ergens eind januari 2012 zal de eerste opnamedag in de vorm van een innamedag plaatsvinden.
Bericht overgenomen van Avro.nl
Meer informatie over Team Jetje