Translate

donderdag 16 februari 2012

Hoorn Kunst & Cultuur organiseert kunstmarkt op 2 september


De Stichting Hoorn Kunst & Cultuur organiseert jaarlijks in het eerste weekeinde van september het Culturele Weekend als start van het culturele seizoen in West-Friesland. Het evenement is ieder jaar weer een groot succes. Gemiddeld brengen meer dan 40.000 mensen een bezoek aan de Hoornse binnenstad. Er heerst drukte in de ateliers, galeries, musea, tijdens de havenconcerten, op de cultuurmarkt en op de kunstmarkt.
Met het weekend Hoorn Kunst & Cultuur wordt Hoorn jaarlijks in het eerste weekend van september weer eens duidelijk op de kaart gezet. Het culturele weekend, georganiseerd door de stichting Hoorn Kunst & Cultuur, dat dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd, is inmiddels niet meer weg te denken. De kunstmarkt, die in 2012 op 2 september door de gehele binnenstad wordt gehouden, is uitgegroeid tot de grootste kunstmarkt van Nederland.
Alle toonaangevende culturele instellingen van Hoorn geven in dit weekeinde acte de présence: Kunstcentrum de Boterhal, Stichting Havenconcerten, Cinema Oostereiland, Pop- en Cultuurcentrum Manifesto, Schouwburg Het Park, Theater Het Pakhuis, Bibliotheek Hoorn, Creativiteitscentrum de Blauwe Schuit en alle musea en galeries van Hoorn.
De inschrijving voor deelname aan de kunstmarkt is deze week geopend. Belangstellende kunstenaars kunnen zich inschrijven via de website van Hoorn Kunst & Cultuur. Daar is ook meer informatie te vinden over de mogelijkheden en de kosten.

Foto: eerdere deelname Frank de Leeuw
Meer informatie over Team Jetje