Translate

vrijdag 3 februari 2012

Rembrandt exposeert nieuw werk


Zijn moeder had bij zijn geboorte het gevoel dat ze een creatieve zoon had gebaard en stelde zijn vader voor om hem niet Pieter te noemen, maar hem met de naam Rembrandt Maarten bij de Burgerlijke Stand aan te geven. Aldus geschiedde.
Gisteren is in Zaal 100, De Wittenstraat 100 in Amsterdam een expositie met zijn 3-D schilderijen geopend.
Zaal 100 biedt sinds het begin in 1984 onderdak aan beeldende kunst. Boven wonen en werken verschillende kunstenaars, op de voor publiek toegankelijke begane grond is werk te zien van buurt- en wereldgenoten. De werken in de zaal passen meestal bij de programmering daar. In hal, bar en restaurant organiseert Aja Waalwijk – ongeveer maandelijks wisselende – exposities onder de noemer Galerie 100.
Rembrandt Maarten (1977) houdt het bij kleur en vorm. Hij schildert doeken vol lijnen, kleurvlakken en verfspatten in lagen over elkaar. Zijn 3-D schilderijen bestaan uit beschilderd karton dat een paar millimeter voor het doek zweeft of uit openingen in het doek waarachter weer andere kleurschakeringen zichtbaar worden.
Over doeken, in een basiskleur geschilderd, plakt hij uitgescheurde papierstroken waarop kleurvlakken in ecoline zijn gezet. Behalve structuur levert dit ook een bijzonder scala aan kleurencombinaties op. Door nieuwe kleurvlakken toe te voegen en er daarna verf overheen te spatten ontstaat een vibrerend geheel; een spel tussen voor-, midden- en achtergrond.
De schilderijen van Rembrandt Maarten zijn tot 29 februari in Zaal 100 te zien.
Meer informatie over Team Jetje