Translate

dinsdag 6 maart 2012

Amstellandkunst viert lustrum met expositie


Op zondag 11 maart vindt de feestelijke opening plaats van de Lustrum-expositie van de vereniging Amstellandkunst, AvK, bij Denieuwegalerie, Passeerdersgracht 23 in Amsterdam. Vanaf 16 uur is dit tevens de viering van het 5-jarig bestaan van de AvK met haar leden en genodigden.
Op de Lustrum-overzichtsexpositie zal er van iedere kunstenaar één kunstwerk tentoongesteld worden. De expositie is te zien van 10 maart tot en met zondag 8 april 2012. Er is ook een boekje uitgegeven. In deze jubileumuitgave staat ondermeer een stukje geschiedenis van het ontstaan van de AvK (de vereniging heette voorheen Amstelveenkunst) beschreven en een overzicht opgenomen met informatie en werken van de kunstenaars.
Om deze feestelijke tentoonstelling aan te kondigen, zijn er gelijktijdig ‘sporen’ van en door de kunstenaars uitgezet in heel Amstelland: Deze ‘sporen’ bestaan uit een poster van de tentoongestelde kunstwerken in Amsterdam en zijn te zien zijn in diverse openbare locaties in Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel en Amsterdam.
Bij elke locatie met een ‘spoor’ van een kunstenaar, zullen tevens routekaarten aanwezig zijn waarop alle andere locaties afgebeeld staan en die allen een route naar de overzichtstentoonstelling in Amsterdam leiden. Op deze kaarten staat tevens de uitnodiging voor de lustrum expositie voor belangstellenden.
Deze Lustrum-viering werd mede mogelijk gemaakt door de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars, de NABK, en de Gemeente Amstelveen.

Foto: een werk van Paul Klimecki
Meer informatie over Team Jetje