Translate

woensdag 7 maart 2012

Olivier Beijn etst Live in Gallery RitsArt

Olivier Beijn etst Live in Gallery RitsArt


Zaterdag 10 maart van 11:00 tot 17:00
Zondag 11 maart van 13:00 tot 17:00

Dit weekend kunt u, als laatste in de maandelijkse reeks action painting bij Gallery RitsArt, getuige zijn van de creatie van een kunstwerk met een beperkte oplage gemaakt middels de eeuwenoude etstechniek. Beijn past deze techniek op een unieke wijze toe door te werken met aparte doorleefde materialen zoals lood uit dakgoten en gereedschappen zoals kettingzagen en hamers.

Het resultaat van Beijn's uitspattingen is eigengereid, expressief en explosief abstract werk. De beroemde Nederlandse etser Jan Montijn zei tijdens hun ontmoeting dat hij in Olivier Beijn een waardige opvolger had gevonden.

Beijn is een kunstenaar die gemotiveerd en gedreven wordt door de krachtige overtuiging dat hij indrukken uit zijn dagelijks leven kan omzetten in beelden. Hij ontleent zijn inspiratie aan de directe woonomgeving, muziek, landschappen en industrie. Soms wordt een nietig detail opgeblazen tot kamerhoogte. In ander werk kan men zowel een wijds landschap herkennen als wel een minuscuul bermplantje. Het palet van kleuren roept sfeergevoelens op als dag, nacht, water en vuur. Het beeld wordt vervreemd waardoor een afbeelding ontstaat die tot fantaseren uitnodigt.

De etsen van Beijn tonen zijn pure passie voor het vak en het leven. Olivier Beijn is een expressionist pur sang. Hij maakt zijn etsen vanuit zijn hart. Zijn grafische poëzie is voor velen een visueel genot. U bent van harte welkom zaterdag 10 maart van 11:00 uur tot 17:00 uur en zondag 11 maart van 13:00 uur tot 17:00 uur in Gallery RitsArt om deze bijzondere Maassluise kunstenaar aan het werk te zien. Uiteraard staan er weer de nodige versnaperingen voor u klaar!

Gallery RitsArt
Veerstraat 3
3142 CP Maassluis
010 -5917118
Meer informatie over Team Jetje