Translate

dinsdag 12 juni 2012

Buurten in beeld gebracht door Foam

Het Amsterdamse fotomuseum Foam heeft vanaf april 2012 fotografieworkshops verzorgd in de Rivierenbuurt, De Baarsjes, Tuindorp Oostzaan en de Dapperbuurt in Amsterdam, Overbos in Hoofddorp, de Slachthuisbuurt in Haarlem, Koedijk in Noord-Kennemerland en De Wierden in Almere. In al deze wijken kregen tien buurtbewoners vier keer een fotografieworkshop en de opdracht hun wijk én haar bewoners in beeld te brengen.
Het project kon worden gerealiseerd door een bijzondere samenwerking tussen woningcorporatie Ymere en Foam, die begin dit jaar tot stand kwam. Het doel van dit project is enerzijds bijdragen aan een betere cohesie tussen buurtbewoners; anderzijds draagt het project bij aan talentontwikkeling en kan op een toegankelijke manier een breder publiek kennis maken en genieten van fotografie.
Op 20 juni 2012 organiseert Foam een feestelijke bijeenkomst voor alle deelnemers in het museum aan de Keizersgracht. Tijdens deze bijeenkomst worden per wijk de drie winnaars bekend gemaakt en worden de winnende beelden voor het eerst getoond. Deze bijeenkomst is tevens de kick-off van de campagne en de reizende tentoonstelling 'Nergens zoals hier'.
De billboard-fototentoonstelling reist van 7 juli tot en met 25 oktober door acht wijken in Amsterdam, Hoofddorp, Haarlem, Alkmaar en Almere. De winnende foto’s keren daarmee terug naar de wijken waar zij zijn gemaakt. Het 'reisschema' van de expositie is te zien op de speciale webpagina van Foam.
Meer informatie over Team Jetje