Translate

maandag 18 juni 2012

Expositie Mieke Robben en Jasper van der Wel

In interieuradvieswinkel Het Lindehuys, Dorpsstraat 49 in Ulvenhout, is een expositie ingericht met schilderijen van Mieke Robben en grafiek van Jasper van der Wel. Alle werken zijn schitterend gecombineerd met een prachtig interieur en accessoires uit het hogere marktsegment.
Mieke maakt portretten, zowel in opdracht als in haar vrije werk. De mens staat in haar werk centraal, maar ook dieren worden geportretteerd. Bij beiden is ze op zoek naar expressie, naar het unieke en kwetsbare van hetgeen ze schildert. Het schilderen van een gezichtsuitdrukking, oogopslag en sfeer is wat haar in het schilderen boeit. In haar vrije werk is de vrouw een regelmatig terugkerend thema. "Het is vaak een bepaalde blik die me boeit en die ik graag vastleg".De achtergronden en ruimtes zijn vaak ongedefinieerd.
Mieke heeft een realistische, figuratieve schilderstijl. Kleur en licht zijn belangrijke, beeldbepalende elementen. Mieke werkt met een warm kleurenpalet en maakt gebruik van complementaire kleurcontrasten. In huid en haar zijn op een subtiele manier veel 'huidvreemde' kleuren verwerkt, zoals groen, paars en blauw. Maar als je goed kijkt, zie je deze kleuren in werkelijkheid ook in de huid terugkomen. Ze werkt bij voorkeur laag over laag, soms met veel nuancering en detail, maar ook nat in nat, in afwisselende, soms subtiele dan weer brede, losse verftoetsen.
U kunt Mieke's werkwijze volgende week bekijken, want zij is een van de deelnemers aan het Noordwijkse Schilderfestival, waarover wij eerder berichtten.
Jasper van der Wel is een graficus die in zijn zoektocht naar het wezen van menselijk denken en handelen (de werking van de hersenen) een spannende beeldtaal heeft ontwikkeld, die alle ruimte biedt voor een eigen interpretatie. Zijn etsen bewijzen dat hier iemand bezig is die door hem gevonden stoffelijke en geestelijke fragmenten in kaart brengt. Zijn werkwijze gaat niet van een dogmatische wereldbeschouwing uit, noch religieus, noch politiek, maar wel met wetenschappelijke ambitie.
Het Lindehuys is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

Foto: Een portret van Mieke Robben
Meer informatie over Team Jetje