Translate

vrijdag 15 juni 2012

Kwartet exposeert in MLB Galerie

De MLB Galerie, Witte de Withstraat 32 A in Amsterdam organiseert in juli en augustus een expositie met als thema 'Variabelen in Quartet' met werk van een bijzonder gevarieerd kwartet kunstenaars: Truus van Alphen, Til Festen, Frenshelo Janzen en Anita de Koning. Alle vier beoefenen ze meer dan één tak van kunst. Ze schilderen en tekenen allemaal, maar daarnaast wordt door de één geboetseerd, terwijl de ander ernaast beeldhouwt en/of boetseert of fotografeert. Het werk van deze vier getalenteerde kunstenaars vormt een zeer rijk gevarieerde expositie.
Truus van Alpen studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij maakt pastelkleurig olieverf schilderijen en aquarellen, geïnspireerd op de natuur en het leven. Haar gestileerde portretten vormen daar een aanvulling op. Daarnaast maakt ze ook beelden en objecten in verschillende vormen en materialen.
Til Festen hakt abstracte beelden van mensen uit o.a. kalksteen, hardsteen, marmer en speksteen. Daarnaast maakt ze beelden van klei en ander materiaal, zoals granito/aluminiumcement en hakresten, dat in een gipsen mal wordt gegoten. Ze vindt dat ze in dit ambachtelijke werk haar emoties nog directer kwijt kan dan in haar beeldhouwwerk. Daarnaast bestaat haar oeuvre uit teksten, op buitendoeken die in de wind waaien, maar ze maakt ook peuterboekjes om voor te lezen.
Frenshelo Janzen komt uit Curaçao, waar hij al op jonge leeftijd ontdekte dat tekenen zijn grote passie was. Hij is de autodidact van dit quartet. Zijn schilderijen zijn veelkleurig en zeer gevarieerd van onderwerp. Hij verwerkt altijd zijn vingerafdruk in zijn schilderijen. Daarnaast maakt hij prachtige foto's van stad en land.
Anita de Koning is afgestudeerd aan de modeacademie Vogue. Ze heeft schilderlessen gevolgd bij Magda Jesionek en Gemma van Schijndel en boetseerlessen bij Elsbeth Pluimers. Ze boetseert beelden, glazuurt, schildert en tekent met acryl, olieverf, houtskool, inkt en krijt. Ze is gefascineerd door het dagelijkse leven, landschappen en het heelal en abstracten. Haar thema's zijn agressie, eenzaamheid en klimaatverandering.
De expositie is te bezichtigen van 6 juli tot en met 11 augustus, op vrijdag en zaterdag van 12 tot 18 uur . De opening vindt op 6 juli plaats van 16 tot 18 uur.
Meer informatie over Team Jetje