Translate

maandag 25 juni 2012

Lieke van Hees exposeert

Rond haar vijftigste jaar besloot Lieke van Hees dat ze echt werk van het schilderen wilde gaan maken. Voor die tijd was ze wel altijd met kleur bezig geweest, maar dat was met textiel. Vooral het werken met olieverf vond ze de eerste tijd heerlijk. Lieke voelt zich een echte colorist en met olieverf kun je prachtige kleurovergangen maken, maar ook nat in nat werken.
Een andere vorm die haar aanspreekt is het werken met materie. Dat kan van alles zijn zoals zand, jute en materialen die ze op straat vindt, maar ook allerlei soorten papier, karton, etc. Als zij voor materiewerk kiest, gebruikt Lieke acrylverf in verband met de korte droogtijd.
Van dit laatste type werk heeft Lieke een serie werken gefotografeerd, die binnenkort op haar MainportArt-portfoliosite worden geplaatst.

Het werk is binnenkort ook ‘live’ te zien bij enkele exposities.
Van 3 juli tot 15 augustus exposeert zij in de Zuiderschans, Sweelinckplein 12 in ‘s-Hertogenbosch. De openingstijden voor deze tentoonstelling zijn dagelijks tussen 10 en17 uur.
Het is wat ver vooruit, maar daarvoor zijn agenda’s uitgevonden…
Van 2 september tot 23 oktober is haar werk te zien in St. Michielsgestel in het Oudheidkundig Museum, Theerestraat 42 in St. Michielsgestel. De officiële opening vindt op 2 september om 14 uur plaats. Geopend elke dinsdag van 10 tot 16 uur. Op Open Monumentendag is er een extra opening tussen 11 en 16 uur.
Je kunt ook van haar schilderijen genieten tijdens de Open Atelierroute ’s-Hertogenbosch, die op 27 en 28 oktober wordt georganiseerd. De locatie is Christiaan Huygenstraat 47 in ’s-Hertogenbosch. De openingstijden zijn van 12 tot17 uur.
Voorafgaand en tijdens de Atelierroute is er ook een tentoonstelling in het Kruithuis in ‘s-Hertogenbosch, Citadellaan 7 in ‘s-Hertogenbosch. De opening is op 28 september en duurt tot en met 28 oktober. Het Kruithuis is geopend van woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur.
Meer informatie over Team Jetje