Translate

dinsdag 3 juli 2012

Piet en Ida Sanders: Een leven met kunst

Tot 21 oktober organiseert het Stedelijk Museum Schiedam ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van kunstverzamelaar Piet Sanders en ter nagedachtenis aan zijn vrouw Ida Sanders een tentoonstelling met ruim honderd werken die in hun huis aanwezig waren, aangevuld met een selectie van de werken die zij aan het museum hebben geschonken.
Behalve privé-verzamelaar en kunstpromotor was Piet Sanders hooleraar aan de juridische faculteit van de Erasmus Universiteit.
Simultaan wordt in de de expositieruimte van deze universiteit een gelijknamige expositie gehouden. Deze expositie duurt tot 19 oktober.
Het Stedelijk Museum Schiedam is gevestigd aan de Hoogstraat 112 in Schiedam en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.
De collectie van de Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam, is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

Foto: Ger van Elk, portret van echtpaar Sanders, 1987, olieverf op doek, 140 x 112 cm, uit de collectie van Piet en Ida Sanders
Meer informatie over Team Jetje