Translate

donderdag 30 augustus 2012

Modeltekenen en -schilderen bij Ivo Winnubst

Voor het 4de jaar start Afterdaan de cursus portret en model onder leiding van beeldend kunstenaar Ivo Winnubst. In het atelier van Afterdaan, Carstensdijk 148 in Elim, bij Hoogeveen, wordt afwisselend op de woensdag - of donderdagavond les gegeven in het tekenen naar levend model, zowel naakt, gekleed als portret.
Veel van de avonden zal gewerkt worden met een thematische aanpak waarbij ‘Inspired By’ een uiterst handig vertrekpunt is, met name ook voor beginners. Stijl, techniek en uitgangspunten van bekende en minder bekende kunstenaars, uit heden en verleden, vormen daarbij de inspiratie. Mede daardoor zal ook een stukje kunstgeschiedenis nuttige aandacht krijgen binnen de lessen.
De cursus bestaat per kwartaal uit 13 lessen van 2.5 uur, waarvan tussentijds een kleine pauze. Wisselend op de woensdag of donderdagavond van 19.30 - 22.00 uur. De kosten per kwartaal bedragen € 225. Er is plaats voor maximaal tien cursisten.
Er heerst een prettige werksfeer, waarbij voortdurend technische en artistieke aanwijzigingen worden gegeven, al naar gelang de behoefte en reeds aanwezige vaardigheid van de deelnemers.
Door de individuele aanpak kan een ieder op zijn eigen niveau zich laten inspireren en zijn eigen vormgeving en stijl ontwikkelen: tekenend of schilderend, in zwart/wit of kleur, het hele model of een deel ervan, figuratief of realistisch, expressief of naturalistisch.
Daarbij zullen eigenschappen als goed waarnemen, ruimtelijk inzicht en doorzettingsvermogen van de cursist in de loop van de cursus een heel eind op weg worden geholpen.
Meer informatie over Team Jetje