Translate

maandag 20 augustus 2012

Zomerkunst met Ans Vianen en Luc Mens

De Zomerkunstcommissie in Nieuwkoop heeft ook voor dit jaar ongeveer dertig regionale kunstenaars uitgenodigd om hun werk te laten zien in het Reghthuys, Reghthuysplein 1 in Nieuwkoop. Er is veel afwisseling in de tentoonstellingen doordat zowel een 2D-kunstenaar als een 3D-kunstenaar tegelijkertijd een week lang hun werk exposeren.
Deze week zullen Ans Vianen en Lucas Mens tijdens een duo-expositie nieuw werk laten zien in verschillende disciplines met als rode draad het thema “Circus”.
Wat begon als een grapje werd al gauw een serieuze aangelegenheid. Schetsen, brainstormen, schilderen, etsen, ruimtelijk werk, video, alles kon en niets was te dol. Het resultaat hiervan ziet u in het sfeervolle Reghthuys. Een groter contrast met het vroegere gebruik van dit gebouw als rechtbank is nauwelijks voor te stellen.
Ans is lange tijd lid geweest van de Teken- en schilderclub “Jacobswoude” en heeft daar met veel plezier geschilderd. Vervolgens heeft zij een opleiding gevolgd aan de kunstacademie Haarlem/Leiden, een docentenopleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Vorming en gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Lucas heeft jarenlang geschilderd bij Kade ateliers in Utrecht en bij Pro Arte in Hazerswoude-Rijndijk en deed aan modeltekenen bij Atelier de Kromme Mijdrecht, om daarna de sprong te wagen naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag waar hij in 2006 is afgestudeerd. Zijn eerste grote expositie had hij met interactieve kunst bij de Kunstverdieping in Alphen aan den Rijn waar de bezoekers mee konden doen aan het veranderen van het werk.
Tijdens deze expositie zullen zo’n 20 schilderijen, 20 beelden, films en tekeningen te zien zijn en dat alles op een niet conventionele wijze die beide kunstenaars immers zo eigen is. Eerder werk van zowel Ans als Lucas sprak namelijk van een bevlogenheid die leidde tot zeer markante doeken en verbeeldingen.
Ook zult u de kunstenaars zelf kunnen ontmoeten. En elke dag is er steeds weer wat te doen, bier proeven, popcorn eten, snoepjes grijpen. Maar ook elke dag zal er een bespreking zijn van een beeld of schilderij door een van de kunstenaars samen met de bezoekers.
Insiders die al voortijdig een kijkje in het atelier hebben genomen zijn razend enthousiast.
U bent van harte welkom van dinsdag 21 tot en met zondag 26 augustus a.s. tussen 12 en 17 uur Op zaterdag is het Reghthuys echter al om 10.00 uur open. Alle gegevens kunt u ook teruglezen op de site van het Reghthuys.
Meer informatie over Team Jetje