Translate

vrijdag 21 september 2012

De Kleurrijke Haven te zien bij Eye filmmuseum


MirjamTerpstra, een Amsterdamse fotografe, was een van de deelneemsters aan een fotoproject waarin de Amsterdamse haven een centrale rol speelt. De fotowedstrijd werd georganiseerd door Haven Amsterdam, samen met De Telegraaf en Sp!ts. Tot en met 13 november staan bij het filmmuseum EYE twintig levensgrote foto’s opgesteld, die zijn geselecteerd uit de inzendingen van de wedstrijd, waarvan het thema was: ‘Haven Amsterdam, de kleurrijke haven’.

Amsterdammers ervaren steeds vaker hoeveel het havengebied te bieden heeft, met zijn unieke combinatie van scheepvaart, industrie en bedrijvigheid, kunst en architectuur, water, lucht, natuur, rust en recreatie. Dat maakt de haven zeer fotogeniek. Daarom riep Haven Amsterdam mensen op de haven op de gevoelige plaat vast te leggen. In totaal kwamen bijna vierhonderd inzendingen binnen.
Directeur Sandra den Hamer van EYE maakte de vier prijswinnaars bekend. De eerste prijs is gewonnen door Christian Arts, de tweede door Erica van Lanschot Hubrecht. Robert van Breukelen won de derde prijs en Peter Dellenbusch won de vierde prijs en is tevens publiekswinnaar. Alle prijswinnaars krijgen een afbeelding van hun foto op canvas, de eerste prijs is een helikoptervlucht boven de haven. Mirjam viel net buiten de prijzen, maar met haar toestemming kunnen we een van haar foto’s publiceren, die ook bij EYE zal zijn te zien.



De vakjury bestond uit Johannes Dalhuijsen (chef beeldredactie De Telegraaf), Wilbert Gieske (acteur) en Dertje Meijer (directeur Haven Amsterdam). De winnaars krijgen hun foto geplaatst in de Amsterdam-bijlage van De Telegraaf en in de Sp!its en maakt onderdeel uit van de havenfototentoonstelling bij he EYE-museum.

Foto: Mirjam Terpstra
Meer informatie over Team Jetje