Translate

zaterdag 27 oktober 2012

Tiende kunstbeurs 'Realisme' in januari

Van 17 tot en met 20 januari 2013 viert kunstbeurs Realisme zijn 10-jarig bestaan. Het evenement, dat weer zal worden gehouden in de Passenger Terminal in Amsterdam, vult sinds 2004 een gat in de markt: het is de enige kunstbeurs die is gespecialiseerd in een specifieke kunstrichting, namelijk de figuratieve en realistische kunst.
Al tien jaar trekt de beurs een groeiend aantal kunstliefhebbers en ook het aanbod op de beurs is zeker niet statisch: inmiddels nemen fotografie en dit jaar ook Street Art een prominente plaats in op de beurs.

Ter gelegenheid van deze jubileumeditie organiseren twee nieuwe deelnemers aan Realisme, Look for Art Gallery en Galerie Majke Hüsstege, in de 'backstage'-zaal een expositie van internationale Street Art getiteld 'Urban Realism'. Street artists, afkomstig uit het illegale straatcircuit, werken veelal onder pseudoniem.
In de expositie kunnen de bezoekers van Realisme kennismaken met deze trend binnen de hedendaagse figuratieve kunst. Er zal 2 en 3-dimensionaal werk te zien zijn van onder anderen street artists Banksy, Pipsqueak was here en Schoony.

Ook in 2013 wordt weer een Sacha Tanja Penning uitgereikt aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de figuratieve kunst. Dit jaar is voor het eerst een geldbedrag van € 10.000 aan de prijs verbonden, ter beschikking gesteld door ING Nederland.
De jury bestaat uit Wim Pijbes (Hoofddirecteur Rijksmuseum Amsterdam), Emily Ansenk (Directeur Kunsthal Rotterdam) en Joop van Caldenborgh (kunstverzamelaar). Tijdens de openingsavond van Realisme, op 16 januari as. wordt de winnaar van 2013 bekend gemaakt en de penning, ontworpen door Guus Hellegers, uitgereikt.

Afbeelding: Zeus, Escaping Criticism (Boy in frame) Zeus (UK), 69 x 59 cm, Look for Art Gallery
Meer informatie over Team Jetje