Translate

dinsdag 13 november 2012

'Afrika staat centraal' in Drakenburg

Tineke van Steenbergen en Angeline Rijkeboer zijn twee enthousiaste Gooise kunstenaressen met passie. Deze passie voor mens en dier, culturen en natuur beelden zij uit in kleurrijke schilderijen.
Tot 30 november 2012 exposeren zij gezamenlijk een twintigtal schilderijen, waarbij een selectie van traditionele Afrikaanse mannen en vrouwen van Tineke en de kleurrijke Afrikaanse dieren van Angeline tot een bijzondere combinatie hebben geleid.
Tineke en Angeline zijn met elkaar in contact gekomen via een schildergroep van Gooise kunstenaars.
Beiden zijn voornamelijk autodidact. Zij hebben een aantal jaren cursussen gevolgd op de Gooise Academie voor Beeldende Kunst in Laren, om hun schildertechnieken verder te ontwikkelen.
Tineke van Steenbergen maakt behalve portretten ook dynamische abstracte schilderijen, waarbij zij gebruikt maakt van acrylverf, gecombineerd met diverse andere materialen. Haar schilderijen zijn vaak zeer kleurrijk en hebben 'een ziel'. Regelmatig exposeert zij door het hele land.

Angeline Rijkeboer schildert voornamelijk dieren (zowel wildlife, vogels als huisdieren) en landschappen. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, waar zij ook vaak met haar fotocamera op pad gaat.
Ook haar werk is bijzonder kleurrijk. ‘Schilderijen waar je vrolijk van wordt’ is een vaak gehoorde uitspraak van bezoekers van haar exposities.
Als je het werk bij Drakenburg wilt bekijken,kun je de openingstijden bij de receptie (035-646 1414)opvragen.

Foto: 'Dinka Soedan' van Tineke van Steenbergen

Deelnemers MainportART Netwerk


Meer informatie over Team Jetje