woensdag 20 februari 2013

Fabio Bianco Sparkling Spaces bij RitsartFabio Bianco
Sparkling Spaces

Van 3 maart tot en met 1 juni 2013

Opening op zondag 3 maart om 15:00 uur

De opening wordt verricht door Frans Bruins, oud diplomaat/landbouwraad voor Italië en de Europese Unie, voorzitter van de Italië Tafel van sociëteit de Witte.


Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid komt Fabio Bianco over vanuit zijn woonplaats Venetië.


"What's in a space?" vraagt Fabio Bianco zich bij het maken van zijn schilderijen af.

Het binnentreden en ervaren van theaters, kerken en Italiaanse palazzi inspireert Fabio Bianco. Dat is hoe een schilderij bij hem begint: welke sfeer roept zo’n omgeving op? Hoe verhouden de architectuur, het interieur, de belichting zich tot elkaar en hoe toegankelijk is de ruimte?

De vertrekken op Fabio Bianco's schilderijen breken met vaste architectonische gegevens; hij speelt met verdwijnpunten en afstanden tussen muren, vloeren en plafonds. Hij speelt met de interpretatie van de ruimte. Daarom laat hij in zijn schilderijen de mens meestal bewust weg.

Zo daagt hij de kijker uit het schilderij te betreden en de sfeer van deze nieuwe fictieve, mystificerende, en verblindende ruimte te beleven.
Het resultaat zijn sprankelende zinspelende schilderijen waarin je als een Alice in Wonderland kunt dwalen in een wereld met andere dimensies.

Zuidkoop Natural Projects
Zijtwende 52
2678 LJ De Lier

T: 0174-514666


Geopend: maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00uur


Geen opmerkingen:

Een reactie posten