woensdag 20 februari 2013

Noordwijks schildersfestival verhuist

Noordwijk kent al lange tijd de traditie het zomerse schildersfestival. Het middelpunt was altijd een grote tent naast de vuurtoren, een prima punt. Herkenbaar en naast het strand waar een groot deel van de deelnemers hun inspiratie vandaan halen. Overal op de boulevard en het strand waren de schilders achter hun ezels te vinden.


Ook hier heeft echter de bezuiniging toegeslagen. De huurprijs van de tent op de Koningin Wilhelminaboulevard, altijd naast de vuurtoren zoals op de foto van enkele jaren geleden vormde een grote kostenpost. 
Het Schildersfestival verhuist van Noordwijk aan Zee naar Noordwijk Binnen. Om precies te zijn naar het leegstaande grand café in winkelcentrum Hof van Noordwijck. Dit winkelcentrum is recent opgeleverd en staat als zoveel nieuwbouw voor een flink deel leeg. Het zal als het aan de eigenaar van het onroerend goed ligt waarschijnlijk wel de eerste en tegelijk de laatste keer zijn dat het schildersfestival daar onderduikt. 

Maar de glazen pui van de leegstaande horecagelegenheid tegenover de Oude Jeroenskerk en het Noordwijkse gemeentehuis biedt in elk geval dit jaar voldoende ruimte om de gemaakte schilderwerken te exposeren.

Hopelijk werkt het ook door in het niveau van het geproduceerde werk want daar waren de afgelopen jaren wel de nodige vraagtekens bij te zetten. Geen opmerkingen:

Een reactie posten