Translate

zondag 17 maart 2013

Expositie Annelies Pont en Willem Schouten in Het Oude Raadhuis van Warmond


Expositie Annelies Pont en Willem Schouten in Het Oude Raadhuis van Warmond



Warmond – Vanaf woensdag 20 maart tot en met zondag 21 april 2013 exposeren Annelies Pont en Willem Schouten in Galerie Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 24 maart om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. Op 2e paasdag, 1 april is de galerie geopend van 14 tot 16 uur.

Willem Schouten (1947) studeerde af aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam in 1972. Woont en werkt in Haarlem. Kenmerkend voor zijn werk is het experiment met verschillende materialen en technieken. Hij tekent, schildert, drukt, krast op linnen of papier, laag op laag, met pigmenten, aquarel, potlood, pastel, olieverf, inkten. Het resultaat hiervan zijn intense schilderijen die je nieuwsgierig maken naar het creatieve proces. Tijdens deze expositie zal er werk te zien zijn uit de serie Portretten van Mummies en diverse bloemstillevens en landschappen. Tevens is het drieluik “Kostbaarder dan goud” te zien wat genomineerd werd voor de Vermeulen Brauckman Kunstprijs. 

Kijk voor meer informatie op de website www.willemschouten.com



Annelies Pont (1946) is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunst in Den Haag aan de afdeling Binnenhuiskunst. Momenteel woont en werkt zij in Purmerend.

Na 18 jaar koffertjes-objecten gemaakt en door heel Nederland geexposeerd te hebben, heeft zij in 2004 de plasticiteit van klei ontdekt. De keramische “kreukels”, zoals ze het zelf noemt, zijn als structuur bedoeld. De combinatie met andere materialen, zoals hout en glas geeft een totaalbeeld en zorgt voor spanning. 

Kijk voor meer informatie op haar website www.anneliespont.nl

Meer informatie over Team Jetje