Translate

vrijdag 22 maart 2013

Mainport Art netwerk krijgt eerste eigen galerie

Eigen expositiemogelijkheid voor Mainport Art

Een eigen expositiemogelijkheid was altijd al de bedoeling van de initiatiefnemers van Mainport Art. De geplande galerie "galerie113" van Frank de Leeuw liep spaak op ontwikkelingen die buiten het netwerk vielen maar de behoefte bleef.

Kunst is nu eenmaal niet via internet te verkopen. Dat weet iedereen. Want kunst is emotie. En emotie bereik je door het in het echt te zien. Er aan te voelen. Er aan te ruiken desnoods. Kunst moet je zintuigen prikkelen. Dat roept emotie op. Allemaal dingen die met een website natuurlijk onmogelijk zijn.

Na een expositie in Mei 2012 bij de Royal Galery in Amsterdam viel het een beetje stil op dat gebied.

Als gevolg van enkele wijzigingen binnen de Mainport Art organisatie kwam de behoefte aan één of meer galeries of andere expositieruimtes weer naar boven. Voor een succesvolle opzet is een expositiemogelijkheid zoals een galerie, of nog liever een netwerk van galeries, een absolute noodzaak.

Enige weken geleden deed zich een unieke kans voor om de zeer fraai gelegen Galerie Mocca op de Vischmarkt in het centrum van Harderwijk in het Mainport Art Netwerk op te nemen.

Een impressie van het uitzicht vanuit deze Galerie op de Vischmarkt:


Grotere kaart weergeven
Deze galerie is zeer opvallend door zijn "Jugendstil" uiterlijk. En of je het nu mooi vindt of niet, het valt op. En dat is toch wel het voornaamste dat een Kunstgalerie moet doen. Opvallen!




Nieuwe concepten.
Het is geen geheim dat galeries het beslist niet eenvoudig hebben in deze tijd. Maar toch denken we over voldoende "out-of-the-box" plannen te beschikken om deze galerie voor het Mainport Art Netwerk wel degelijk rendabel te maken. Evenals bij de andere MainportArt producten staat dik geld verdienen niet bovenaan onze lijst met prioriteiten en die benadering maakt heel veel experimenten mogelijk.

Zodra de concepten levensvatbaar blijken te zijn zal direct gekeken worden naar verdere uitbreiding. De eerste contacten met kandidaten daarvoor zijn op basis van een succesvolle oproep op ons weblog al gelegd.
Ook personele uitbreiding wordt op de rit gezet.
Maar neemt u maar van ons aan:
Een alledaagse galerie volgens het sinds Rembrandt beproefde concept gaat het niet worden!

Wat betekent dit voor Mainport Art deelnemers?

Voor deelnemers van het Mainport Art Netwerk betekent het dat er heel bijzondere expositiemogelijkheden gaan komen met een absoluut uniek kostenplaatje voor de deelnemende, exposerende kunstenaars. Het zal het lidmaatschap van het MainportArt netwerk nog aantrekkelijker maken dan het nu al is. Exposeren wordt voor iedereen, maar dan ook echt iedereen, haalbaar.
We gaan u natuurlijk uitgebreid via dit weblog op de hoogte houden.
Meer informatie over Team Jetje