Translate

zondag 5 mei 2013

Ronald Prent Solo bij Galerie Fort aan de Drecht


Op zondag 12 mei om 15.00 uur zal de expositie “Ronald Prent Solo” worden geopend bij Galerie Fort aan de Drecht. De opening gaat gepaard met een waar video/soundscape spektakel muzikaal ondersteund door ‘n DJ.



Al in de jaren 80 kreeg Amstelveens beeldend kunstenaar Ronald Prent een kunststipendium voor zijn werk van bunkers en forten: daardoor wilde hij ook graag in de galerie exposeren vanwege het fort zelf en de inspirerende grote expositieruimte van deze galerie.

Deze monumentale ruimte is uitermate geschikt voor een heldere symmetrische opstelling als ware de kunstwerken links en rechts glas- en loodramen met aan het eind een soort altaarachterwand onder een tongewelf.

Kunstwerken en expositieruimte vormen een eenheid en versterken elkaar.
Aan de zijwanden hangen schilderijen en collages op papier (60x50cm), de achterwand bevat vele assemblages (20x20cm) die mooi oplichten op de donkergrijze achtergrond.
In zijruimtes van de eregalerij hangt recente fotografie (aluminium 60x45cm) waar het thema (on)toegankelijkheid centraal staat.
Ondoordringbare afgelegen gebouwen als bunkers en forten staan symbool voor de kunstenaar. Zijn geabstraheerd expressionistisch kubistisch werk staat mede voor stilte, individuele vrijheid en privacy.


Voor zijn rauwe hoekige werk over persoonlijke identiteit moet je als kijker soms moeite doen maar daardoor beklijft het intrigerende werk ook en is er ruimte voor onze eigen verbeelding. Nu te zien in het mooi aan het water gelegen fort langs de Amstel.

Het werk van Ronald Prent is te zien tot en met  zondag 30 juni op donderdag en vrijdag van 14.00-17.00 uur en in het weekend van 12.00-17.00 uur.

Adres: Grevelingen 50, 1423 DN Uithoorn
Meer informatie over Team Jetje