Translate

vrijdag 9 augustus 2013

Le Champion en kunstenaar Henk Veen brengen sport en kunst & cultuur samen tijdens de Dam tot Damloop 2013


Organisator en kunstenaar Henk Veen organiseert i.s.m. Le Champion de eerste editie van het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein, tijdens de Dam tot Damloop op 22 september 2013. Op het Kunstplein zullen zo’n 50 kunstenaars langs het parcours in de Molenwijk hun kunsten laten zien door middel van een kunstwedstrijd. Ook worden de deelnemers op de Verlengde Stellingweg op een kunstige wijze aangemoedigd door grootse spandoeken. Door het thema Dam tot Dam beeldend te maken met verf op doek wordt sport en kunst & cultuur met elkaar verbonden.
Voor deze schilderwedstrijd tijdens het sportieve evenement zijn diverse prijzen te winnen, waaronder voor de hoofdprijswinnaar een overnachting en 6 prijswinnaars die mogen deelnemen aan de unieke Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014. Via diverse media kan men stemmen op het beste schilderij voor de kalender. Deze schilderijen zijn ook live te zien in het Stadsdeelkantoor Amsterdam Noord tijdens de expositie tussen 30 september en 11 oktober 2013. De prijswinnaars zullen op 11 oktober 2013 om 16.00 uur in het Stadsdeel Amsterdam Noord, bekend gemaakt worden door de jury bestaande uit, o.a. directeur Le Champion Simone Richardson, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Noord Rob Post en kunstenaar en organisator Henk Veen.
Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan dit grootse – open air plein – kunstfestijn van Nederland. Je kans om alle deelnemers sportief en creatief een hart onder de riem te steken en de bezoekers van de Damloop jou talent te laten zien. Iedere kunstenaar, zowel amateur als professioneel, is van harte welkom!
Het is nog steeds mogelijk om je als kunstenaar aan te melden om mee te doen aan het evenement. Wil je meer informatie over alle ins en outs van dit evenement tijdens de Dam tot Damloop, kijk dan op www.henkveen.nl.
Meer informatie over Team Jetje