maandag 26 mei 2014

Websites Mainport Art Productions voor modellen verdwijnen.

Websites Mainport Art Productions voor modellen verdwijnen.

ACHTERGROND
-----------
Één van de bekendste vormen van dienstverlening van Mainport Art productions gaat per 1 juni as stoppen, namelijk het gratis ter beschikking stellen en onderhouden van Websites voor kunstenaars, fotografen en modellen.

Technisch zijn de sites zondermeer een daverend succes, het aantal bezoekers is voor dit soort sites soms extreem hoog. Maar een groot aantal bezoekers is op dit moment voor niemand een argument meer.

De redenen zijn het feit dat zoals u bekend de kunstverkopen door het plafond gaan op dit moment en geen kunstenaar meer op verkoopondersteuning vanuit een website zit te wachten. Het werk verkoopt zonder website immers ook wel.

En ook modellen hebben het drukker dan ooit door het constant stijgende aantal opleidingsplekken, tekenclubs en actieve fotografen.

De interesse bij de eigenaren om de websites te onderhouden is dan ook - heel begrijpelijk - vrijwel nihil. Op dit moment wordt nog slechts vijf procent van de websites nog enigszins door de eigenaar onderhouden. Dat is te weinig om daarmee door te gaan.

GEVOLGEN.
--------
Uw website blijft in de huidige vorm nog minimaal een jaar bestaan, tenzij u deze zelf verwijderd wilt hebben. Dat moet u dan even laten weten. Dan halen we hem weg. Alle technisch onderhoud loopt gewoon door maar toevoegen of verwijderen van werk doen we niet meer.

Wilt u uw website (al dan niet in de nieuwste vorm) toch gewoon blijven gebruiken dan kunnen we individueel altijd iets regelen. Ook dat moet u dan even laten weten.

TOEKOMST
--------
Mainport Art Productions blijft als zodanig wel bestaan maar gaat meer de kant op van collectievorming en het presenteren van die collectie. De dienstverlening zal dan ook meer in de richting van betaling "in natura" gaan. Zoals de schilder van vroeger ook zijn onderdak betaalde met een schilderij

En daarom wordt Mainport Art Productions definitief een stichting zonder winstoogmerk onder de naam Mainport Art Foundation waarbij een groot aantal taken nader ingevuld zullen gaan worden. We trekken vijf jaar uit om om ons doel, één van de grotere non-profit spelers op de Nederlandse Kunstmarkt te worden, te realiseren. Ook willen we meer over de grens gaan kijken.

Team Mainport Art

Geen opmerkingen:

Een reactie posten