Translate

woensdag 14 mei 2014

Expositie van Naomi Hirschfeld en Nelleke Hulsen

NHirschfeld - doos blauw
Expositie van Naomi Hirschfeld en Nelleke Hulsen in Het Oude Raadhuis van Warmond

Vanaf woensdag 14 mei 2014 tot en met zondag 15 juni 2014 exposeren Naomi Hirschfeld en Nelleke Hulsen in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 18 mei om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. In verband met de Boekenmarkt (29 mei),Papiermarkt (9 juni) en Textielmarkt (15 juni) is de galerie geopend van 11 tot 17 uur.

 Nelleke Hulsen heeft de opleidingen Kunstgeschiedenis, Orthopedagogiek en de Lerarenopleiding Textiele werkvormen gevolgd. In haar werk maakt zij vaak gebruik van vezels of textiel als materiaal, maar ook de techniek van het weven in wisselwerking met de vorm kan een belangrijk uitgangspunt zijn; de zachtheid van textiel, die in combinatie met de strenge geometrische vormen en de geordendheid van de techniek een geheel gaan vormen.

Tijdens deze expositie worden voornamelijk werken getoond uit de series Project X en Theta Rhythms. De werken uit Project X bestaan o.a. uit tekeningen (opgebouwd uit de gefragmenteerde X) en werken van een zelfontwikkelde driedimensionale weefstructuur waarin wordt gesneden.

NHulsen - Theta Rhythm

Het vierkant is bij al deze werken het uitgangspunt; in elk vierkantje wordt een X of een diagonaal van de X gesneden. Deze diagonale lijnen gaan samen een patroon volgen. Kijk voor meer informatie op haar website: www.nellekehulsen.nl

Naomi Hirschfeld heeft na haar conservatoriumstudie jarenlang als musicus gewerkt. Omdat ook de beeldende kunst trok, studeerde zij een aantal jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Sinds 2006 werkt zij in het keramiekatelier van het Koorenhuis in Den Haag. Zoals zij via de muziek de interactie zoekt met haar publiek doet zij dat ook via de kleur en vorm van haar keramiek.

En net zoals in de muziek spelen ritme, klankkleur en contrast een grote rol. Want zonder contrast heeft een werk geen spanning en geen zeggenschap. De dozen, vazen en schalen die worden getoond zijn niet om te gebruiken. Sterke, vaak geometrische vormen worden gecombineerd met aardse kleuren. De randen zijn vaak onaangeraakt gelaten, waardoor ze hun spontaniteit behouden. De objecten zijn bewerkt met oxides en verschillende glazuren, en soms is ook de huid van de klei zichtbaar. Kijk voor meer informatie op haar website: www.hirschfeld.exto.nl
Meer informatie over Team Jetje