Translate

vrijdag 12 september 2014

Expositie Katelijne Davids


Gepraat in de Ruimte


In de ogenschijnlijk luchtige tekeningen van Katelijne Davids (website) schuilt dikwijls een dramatische ondertoon. Haar thema  ‘’Gepraat in de Ruimte’’, tevens de titel van deze tentoonstelling, doelt op dolende zielen, zielen die elkaar soms vinden of ten dele, niet vrij, want nog altijd geketend aan hun aardse leven wat misschien niet al te vrolijk was maar misschien ook wel, wie zal het zeggen?!

Duidelijk is dat de figuren introvert en solitair in hun besloten sfeer bestaan of hebben bestaan en dat de toeschouwer eigenlijk part noch deel heeft aan hun dromen en dialogen onderling maar slechts kan aanschouwen.
Behalve een hondje, zeepaardjes en wat vogels zijn het toch vooral de menselijke figuren die de boventoon voeren. En uiteraard een aantal  poezen die het leven op eigen wijze bezien én Saul Steinberg die misschien wel af en toe over de schouder van Katelijne meekijkt en miauw fluistert!

Een speelse irreële werkelijkheid waarin je betoverd wordt en waar je even voelt dat er meer werelden zijn dan die waar wij in leven.


Arti Galerie Rokin 114 in Amsterdam
17, 18 en 19 oktober 2014
Openingstijden: 12-18 uur
Vrijdag 17 oktober om 17.30 uur wordt de tentoonstelling geopend door Constant Vecht
Meer informatie over Team Jetje