woensdag 4 november 2015

Mainport Art Productions stopt (tijdelijk?)

Mainport Art Productions stopt (tijdelijk?)

Mainport Art Productions stopt met de huidige dienstverlening op het gebied van webbouw per 1 juli 2016 om iedereen die nu nog gebruik maakt van onze websites de kans te geven deze naar een eigen omgeving te verhuizen.

Reden is de steeds verdere terugloop in het gebruik van websites in de kunstwereld. Steeds meer kunstenaars ontdekken dat een website zonder een zeer intensieve ondersteuning met andere marketingtools hooguit een luxe visitekaartje kan zijn dat geen enkele bijdrage levert aan de omzet. Daar komt bij dat maar weinig kunstenaars echt in omzet interesse lijken te hebben. Verkoop van zijn of haar werk is zeker niet de eerste zorg van de gemiddelde kunstenaar.

In deze zo noodzakelijke ondersteuning is echter niemand geïnteresseerd omdat hier een (zeer klein) prijskaartje aanhangt. Dat is uiteraard prima, maar het betekent dat we onder die omstandigheden als Mainport Art Productions met onze websites een product moeten gaan leveren dat geen enkele toegevoegde waarde voor de kunstenaar heeft. En daar voelen we niet voor. We doen ons werk goed of anders liever niet.

Ons scharen in de lange rij van webdesigners die de sterren van de hemel zeggen te plukken (tegen een vaak onzinnig tarief) zien we niet zitten.

De naam blijft voorlopig bestaan omdat we nog wel vol met plannen zitten. Of die plannen voldoende realistisch zijn is nu nog te weinig in te schatten maar als Mainport Art Productions terugkomt (op zijn vroegst in 2017) zullen we dat uiteraard via allerlei kanalen laten weten.

De kunstwereld heeft ons hart. En dat zal uiteraard niet veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten