Translate

dinsdag 25 juni 2024

Zomerexpositie bij KunstRondeVenen

Zomerexpositie bij KunstRondeVenen

 
MIJDRECHT – Kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen zal in haar galerie aan De Lindeboom in Mijdrecht van 4 juli tot en met 31 augustus een overzichtsexpositie inrichten waar ongeveer twintig lokale kunstenaars aan zullen deelnemen. Bijna alle vormen van beeldende kunst zullen er te bewonderen zijn. De deelnemende kunstenaars zullen zelf regelmatig als gastvrouw of -heer aanwezig zijn. Enkelen zullen ook een workshop aanbieden of een demonstratie geven. De galerie zal zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur

Voor een workshop kunnen afwijkende tijden gelden.

 Een door Frank de Leeuw bewerkte foto van Model Henriëtte 


 

Breed aanbod

 
De expositie toont een breed beeld van wat er zoal op het gebied van beeldende kunst in De Ronde Venen wordt gecreëerd. Er zullen tekeningen, schilderijen, mixed media werken, foto’s en collages worden geëxposeerd, maar ook driedimensionale kunst in de vorm van glasobjecten, keramiek en beelden. Zoals vermeld, kun je kunstenaars soms actief aan het werk zien of er wordt een workshop georganiseerd. Zo zullen Marian Blokker en Gerarda Demarteau je de gelegenheid bieden om zelf te experimenteren met de gelliplate. Dat is een druktechniek, waarbij zonder gebruik van een pers, monoprints kunnen worden gemaakt. 


Mieke Schenk


Laat je uitdagen om je eigen creativiteit te ontwikkelen!

Informatie over demonstraties of workshops, zoals data en tijden, zullen in de etalage van de galerie, op www.kunstrondevenen.nl en op Facebook.com/KunstRondeVenen worden aangekondigd. Op de website vind je ook alle informatie over de vereniging en de aangesloten kunstenaars.
 

dinsdag 11 juni 2024

Nieuwe website Mari Kapteijns

Nieuwe website Mari Kapteijns

Mari Kapteijns heeft een hele loopbaan op het gebied van kunst achter de rug. Niet alleen schilderen maar ook schrijven, zowel proza als poëzie gaat hem goed af. Van zijn kwalitatief hoogstaande fotografie maak ik in het blog "Jetje's dag" veelvuldig gebruik. Mari weet de sfeer van het Brabantse land altijd goed te treffen. En nu is er een eigen website. Die we natuurlijk graag even helpen promoten. Je vindt de website op www.marikapteijns.nl 

50 x 70 cm, © 2024, prijs op aanvraag
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek

Contactgegevens zijn via deze website te krijgen.

Modeltekenen bij "de Acht" in Haarlem.

Modeltekenen bij "de Acht" in Haarlem


De acht is altijd een leuke club om voor te werken

+

Balpen is geen gebruikelijk medium


Een fraaie tekening gemaakt met balpen door Désirée van Amsterdam. Zij heeft zich helemaal op het medium balpen gespecialiseerd en weet daar verbazende resultaten mee te bereiken. 



Meer van Désirée is te vinden op facebookpagina https://www.facebook.com/desiree.vanamsterdam.3

maandag 10 juni 2024

Goed licht op je kunstmodel is veel meer dan even een lampje neerzetten

 [Goed licht op je kunstmodel is veel meer dan even een lampje neerzetten]


Vaak is het regelen van het licht bij een modeltekensessie een kwestie van even een lampje neerzetten. Soms een sterkere lamp, tot zelfs een ouderwetse bouwlamp aan toe. Maar vaak is het niet veel meer dan "wat licht op het model richten" en daar doe je het model en jezelf als kunstenaar toch echt veel te weinig eer mee aan. Is het uitbalanceren van de belichting bij een fotoshoot bijna een kunst op zich, in de wereld van de...Lees meer op 

https://model-tekenen.blogspot.com/2024/04/het-goed-belichten-van-je-model.html

zaterdag 1 juni 2024

JEFF KOONS MEETS KEITH HARING

JEFF KOONS MEETS KEITH HARING 

ON A PORCELAIN BALLOON DOG 



"Wanneer Jeff Koons Keith Haring ontmoet op een porceleinen ballon hond," is de titel van deze creatie van de Belgische kunstenaar Frans Vogels. We kennen Frans inmiddels wel op dit blog, maar dan zijn het platte creaties. 2-dimensionaal zegt de kenner en de leek noemt het een schilderij. Frans maakt veel van deze schilderijen en met heel veel succes. Dat mag gezegd. 


Maar af en toe komt daar voor de verandering een beeldje bij. Die maakt hij niet zelf maar hij zorgt wel voor een beschildering. De hond kennen we natuurlijk allemaal van Jeff Koons. En het kenmerkende gouden mannetje is direct als een ontwerp van Keith Haring te herkennen. Dus het beeld doet de titel eer aan. 


19 cm X 19 cm 

Acryl goud en vernis 

FRANS VOGELS

©️www.vogelsartworks.com

Bij interesse graag berichtje




Meer informatie over Team Jetje