Translate

zaterdag 3 augustus 2024

De zomerexpositie van KunstRondeVenen wordt vernieuwd en nog aantrekkelijker

 

Zomerexpositie bij KunstRondeVenen II


De zomerexpositie wordt vernieuwd

De expositie blijft aantrekkelijk

Op 9 augustus zullen alle achttien deelnemende kunstenaars hun werk komen omwisselen voor nieuw werk, zodat de expositie ook voor de vele regelmatige bezoekers aantrekkelijk en steeds weer verrassend blijft. Saaiheid is bij iets als een expositie natuurlijk niet iets dat mensen aantrekt om te komen en te blijven komen. 

Ook fotografie is kunst

Naast tekeningen, schilderijen, beelden, glaswerken en keramiek, is er ook deze keer weer bijzondere fotokunst te zien waarbij de fotograaf laat zien niet alleen het fotograferen zelf te beheersen maar ook de mogelijkheden van nabewerking van foto's op een uitstekende manier in de de praktijk te kunnen gebruiken. 




Loop eens gratis en zonder ook maar enige verplichting binnen

De expositie is als gebruikelijk weer op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen te bezoeken van 12 tot 16 uur. De kunstenaars treden tijdens deze openingstijden zelf als gastvrouw of -heer op en vertellen daarbij graag over hun werk. Het bezoek aan de galerie is natuurlijk gratis en uw bezoek is geheel vrijblijvend. Een is geen enkele verplichting voor wie in winkelcentrum De Lindeboom naar binnen stapt. Nee, kopen is er echt niet verplicht. Maar weet dat uw komst wel gewaardeerd wordt. Want leven is belangrijk. Zeker voor een galerie. 

Een galerie moet bruisen
Een galerie moet bruisen en het leven moet er af spetteren om in de moderne tijd nog voldoende aandacht en daarmee bezoekers te trekken. Dat is met puur het tonen van schilderijen voor lang niet iedereen te bereiken en daarom gaan steeds meer galeries over tot steeds meer aanvullende activiteiten voor hun bezoekers. 

Activiteiten bij de zomerexpositie

Een voorbeeld van een dergelijke activiteit is de reprise van de workshop monoprinten met behulp van de gelli plate. Deze unieke workshop wordt op dinsdag 20 augustus van 11 tot 14 uur wordt gegeven. 

Gelli plate is eenvoudiger dan de naam misschien suggereert

Hoewel de naam van de workshop suggereert dat het hier een moeilijke techniek voor gevorderde kunstenaar betreft, is dit niet het geval. De techniek is ook voor pure beginners geschikt en biedt daarmee aan iedereen een unieke kans om zelf een kunstwerk te maken. Gelli plate is een relatief eenvoudige druktechniek en daarmee ideaal voor mensen die eens aan druktechnieken willen ruiken. 

De verf wordt aangebracht op een speciale plaat die bij de handel in kunstenaarsbenodigdheden te koop is maar ook de Action heeft een aanbieding. Voor de kosten hoef je het sowieso niet te laten. Op de plaat wordt verf aangebracht die met een roller wordt aangebracht. Daarna kun je er nog op een aantal manieren wat structuur in aanbrengen.  Deze plaat wordt dan op papier afgedrukt waarna alles weer gewoon met water te reinigen is. Gemene stinkende chemicaliën komen er niet aan te pas. De techniek is duurzaam en milieuvriendelijk. 




Hebt u inmiddels ook interesse gekregen?

Hebt u ook interesse gekregen in deze nieuwe en gewoon leuke techniek? Logisch, dus kom het eens proberen. Je kunt op elk moment binnenlopen en gewoon meedoen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Tot 31 augustus is de expositie te bekijken

De expositie is tot en met 31 augustus te zien. Voor meer informatie over de kunstenaarsvereniging "KunstRondeVenen", de er bij aangesloten kunstenaars en de workshops die gegeven worden verwijzen we naar www.kunstrondevenen.nl en de Facebookpagina van de kunstenaarsvereniging.
Meer informatie over Team Jetje