Translate

woensdag 24 april 2013

Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2013


Kunstzinnige vaste attractie Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2013 weer van start
In navolging van het Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2010, 2011 en 2013, organiseert kunstenaar Henk Veen en Keukenhof voor het vierde achtereenvolgende jaar, op 2 t/m 6 mei, Henk Veen Kunstplein in Keukenhof 2013. Meer dan 50 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.

Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. Tijdens de opening van Keukenhof zullen de groot formaat klompen welke kunstenaar Henk Veen beschilderd heeft op de Huishoudbeurs 2013, te zien zijn en natuurlijk foto’s kunnen maken terwijl de bezoekers er in staan. Tijdens het evenement zal de kunstenaar Henk Veen nog een paar klompen beschilderen. De jongste bezoekers kunnen weer in de huid kruipen van een kunstenaar, door de tekeningen van de kunstenaars beschilderen tot een waar kunstwerk.



Met de wedstrijd welke 4 dagen duurt, kan men 6 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "Verenigd Koninkrijk – Land of Great gardens, buildings and history". De kunstwerken zullen live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. 

Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit drs. Walter Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.
De kunstenaars kunnen tot zondag 14.00 uur schilderen.

Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Op zondag 5 mei rond 16.00 uur zal de winnaars bekend worden gemaakt. Nieuw is de Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement waarbij de prijzen gesponsord zijn:

1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen in NH Leeuwenhorst met 2 entreekaarten Keukenhof in lente 2014 - gesponsord door Keukenhof en NH Leeuwenhorst
2de prijs: Royal Talens pakket - gesponsord door Royal Talens
3de prijs: Royal Talens pakket - gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Royal Talens pakket - gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof

Publieksprijs: 2 lentepassen Keukenhof 2014 - gesponsord door Keukenhof

Locatie:
Keukenhof
Willem Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Omgeving Keukenhof

Deelnemende kunstenaars: Ada van Werkhoven, Agnes van Teeffelen, Anita Ammerlaan, Ank de Groot, Ank de Vroomen, Babette Treumann, Bert Wouters, Bruno Filho, Cees Schenk, Clare van Stolk, Cornel Pepers, Ellen Gozeling, Ellen van Randeraat, Hans Mader, Hilda Hendriksen, Jaap Zwaan, Jacqueline Hoenselaar, Jacqueline Thomassen, Jan van Well, Janine Lamers, Janneke Breedijk, Jeanette Hartgerink, Jolanda de Winter, Jos Debije, Kenneth Echteld, Leontine van der Klugt, Liesbeth Kraaijpoel, Liesbeth Oudshoorn, Maja Boot, Manja Jordans, Marga Dubie, Marijke Bannink, Marilyn van Raaij, Marion Rijnders, Marjolein Innemee, Marleen Vermeulen, Mary Admiraal, Nel Huurman, Erik Loman, Peter Meeuwisse, Rachel Stuart, Reinoud Brandt, Rian Verbeek, Ronald Pessel, Simon Brouwer, Sjanie Bon, Tanja Koelemij, Thea de Haan Tetterode, Tilly Wils, Trudie Canwood, Wim Tielemans, Steven Partiman.

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd en expositie van ruim 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2013 te Lisse.

Naamsbekendheid Henk Veen
Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.
Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel. Opvallende projecten zoals in 2008, 2009 en 2010 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles" en rapband THC "Geef mij maar Amsterdam". Ook heeft hij de cover ontworpen en tekeningen gemaakt voor het boek van Ernst Low, En wie ben jij?, Kroniek van een Rock 'n Roll Monkey. De kunstenaar zet regelmatig zijn eigen jaarlijks terugkerend evenement Kunstplein neer, zoals op het Rembrandtplein en Keukenhof. Tevens bekend van de exposities in het Carrousel du Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs Prix Speciaal heeft mogen ontvangen. De “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012.
Meer informatie op www.henkveen.nl

Meer informatie over Team Jetje