maandag 7 juli 2014

Ook modellenfotografen zijn kwetsbaar.

Mainport Art Productions is er niet alleen voor kunstenaars en fotografen, maar ook voor modellen. Dat modellen een kwetsbare groep vormen is bekend. Maar ook als fotograaf ben je buitengewoon kwetsbaar zoals de bekende modellenfotograaf Frank Doorhof nu weer is overkomen.

http://www.fotoapparatuur.nl/forum/AUB_lezen_bericht_van_Frank_Doorhof-20-17447.html?p=256216#p256216

Vooral social mediagroepen als Facebook etc lenen zich natuurlijk uitstekend voor roddelcampagnes. Niet alleen is de bron vaak nauwelijks meer te achterhalen, veel mensen zijn geneigd om alle onzin die ze op internet lezen direct voor waar aan te nemen. Kijk maar eens hoe graag de meest krankjorume en ongeloofwaardige verhalen (zogenaamde hoaxes en urban legends) als "waar" doorgekopieerd worden, vaak met de aanbeveling om het vooral verder te verspreiden.

Maar het blijft iets waar je je heel moeilijk tegen kunt verdedigen. Eigen ervaringen leren dat iedereen zegt van "doe maar aangifte" maar de politie neemt niet de moeite hun 386 computer onder MSDOS 6.1 te starten en wijst je gewoon de deur, zoals ik zelf heb mogen ervaren.

Kortom, zowel als fotograaf als model, blijf op je hoede. En zolang we geen goed werkend klachteninstituut voor de modellenfotografie hebben moet iedereen zich afvragen waar en hoe je nu eigenlijk klachten indient. Het gevaar dat een klacht zich tegen je keert is namelijk ook levensgroot zoals ik ook ervaren heb. Het terecht klagende model werd verwijderd. De fotograaf zit er nog gewoon.

We hopen voor Frank Doorhof dat de bui snel overwaait. Want dit soort zaken zijn zeer vervelend en het is nauwelijks mogelijk om er iets tegen te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten