Translate

vrijdag 6 september 2024

Gratis hoogwaardige fotoshoots op duo-expositie in Mijdrecht

Gratis hoogwaardige fotoshoots op duo-expositie in Mijdrecht

 

MIJDRECHT – Van 19 tot en met 28 september is er een nieuwe expositie te zien in de galerie van KunstRondeVenen in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Er zal werk zijn te zien van keramiste Susanne Gasser en multidisciplinair kunstenaar Frank de Leeuw zal zijn tekeningen, schilderijen en foto’s in verschillende genres exposeren. De expositie is op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen te bezoeken tussen 12 en 16 uur in het winkelcentrum. Naast dat u kunt genieten van hoogwaardige kunst hebt u op sommige dagen de gelegenheid om gratis een mini-fotoshoot te laten maken door fotograaf Frank de Leeuw waarover verderop meer.


Portret geschilderd door Frank de Leeuw
Portret geschilderd door Frank de Leeuw


Het decoratieve en functionele werk van Susanne Gasser

Susanne Gasser is dertig jaar geleden vanuit Amerika naar Nederland verhuisd. In Amstelveen volgde zij zeventien jaar geleden haar eerste cursus keramiek bij Tries Smilde. Haar liefde voor deze vorm van kunst is sindsdien sterk gegroeid. Mede door de aanmoediging van haar drie dochters, heeft Susanne na haar verhuizing naar Wilnis het pottenbakken weer opgepakt. In haar kleine thuisatelier werkt ze met ‘trial and error’ aan het vervaardigen van allerlei soorten aardewerk. Het werk van Susanne is voor het grootste deel functione
el. Maar design en textuur hebben grote invloed op het vormgeven van meer decoratieve, sculpturale vormen. Susanne omschrijft haar eigen werk als eenvoudig en speels en het is aan de bezoekers van de galerie om te zien of zij het hier mee eens zijn. 


Keramiek van Suzanne Glaser
Keramiek van Suzanne Glaser


Vrouwelijk schoon op passende wijze in beeld gebracht

Frank de Leeuw organiseert al enkele decennia de modeltekenavonden van Atelier de Kromme Mijdrecht waar een kleine groep tekenaars naar naaktmodel werkt. Op deze expositie laat Frank de resultaten zien van zijn snelle schetswerk, dat hij maakt naar levend naaktmodel. De meeste van de geëxposeerde tekeningen zijn binnen vijftien minuten gemaakt. Daarnaast maakt Frank ook wel schilderijen. Hij heeft daarbij vooral de vrouw als onderwerp, die hij vastlegt in zowel olie- als acrylverf. Frank toont als hondenliefhebber ook enkele hondenportretten in verschillende technieken. Maar het blijft niet bij tekenen en schilderen. 


Zwart/wit portret door fotograaf Frank de Leeuw

Zwart/wit Portret door Frank de Leeuw


Fotografie speelt een grote rol op de expositie

De hoofdmoot van Frank's aandeel in de expositie wordt gevormd door zijn fotografische werk. Frank toont enkele landschappen en ook weer hier foto’s van zijn modellen. Naast het fotowerk is Frank een liefhebber van artistieke nabewerking van zijn foto's. Dat levert beelden op die tot een bijna grafisch beeld zijn bewerkt.


Uniek zijn de gratis mini-fotoshoots

Op zaterdag 21, vrijdag 27 september (van 14 tot 16 uur) en op zaterdag 28 september is Frank de Leeuw tijdens de openingsuren zelf in de galerie aanwezig. Frank biedt bezoekers van de galerie dan een gratis mini-fotoshoot aan. Hij noteert dan wat uiterlijke gegevens, zoals geslacht, haar- en kledingkleur en natuurlijk uw e-mailadres. Dus aarzel niet, ga op de betreffende dagen naar de galerie en laat uzelf en uw gezin door hem op professionele en zeer hoogwaardige kwaliteit vastleggen. Het meest verbazende hierbij is, dat het aanbod volledig gratis is. 


Printen op posterformaat is mogelijk

Uw e-mailadres is nodig om na het bewerken van de foto’s de digitale beelden naar de geportretteerde bezoekers toe te kunnen mailen, waarna de e-mailadressen netjes volgens de wet vernietigd worden. Alle foto's zijn in een hoge resolutie. De notities die u Frank ziet maken moeten ervoor zorgen dat de juiste foto’s op het juiste e-mailadres aankomen. Door de hoge resolutie is het mogelijk de foto’s zelf tot op posterformaat te laten afdrukken bij één van de vele printservices die op het internet te vinden zijn. 

 

Meer informatie over KunstRondeVenen kunt u vinden op www.kunstrondevenen.nl en op de Facebook-pagina van de kunstenaarsvereniging. 


 



Meer informatie over Team Jetje