Translate

dinsdag 25 juni 2024

Zomerexpositie bij KunstRondeVenen

Zomerexpositie bij KunstRondeVenen

 
MIJDRECHT – Kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen zal in haar galerie aan De Lindeboom in Mijdrecht van 4 juli tot en met 31 augustus een overzichtsexpositie inrichten waar ongeveer twintig lokale kunstenaars aan zullen deelnemen. Bijna alle vormen van beeldende kunst zullen er te bewonderen zijn. De deelnemende kunstenaars zullen zelf regelmatig als gastvrouw of -heer aanwezig zijn. Enkelen zullen ook een workshop aanbieden of een demonstratie geven. De galerie zal zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur

Voor een workshop kunnen afwijkende tijden gelden.

 Een door Frank de Leeuw bewerkte foto van Model Henriëtte 


 

Breed aanbod

 
De expositie toont een breed beeld van wat er zoal op het gebied van beeldende kunst in De Ronde Venen wordt gecreëerd. Er zullen tekeningen, schilderijen, mixed media werken, foto’s en collages worden geëxposeerd, maar ook driedimensionale kunst in de vorm van glasobjecten, keramiek en beelden. Zoals vermeld, kun je kunstenaars soms actief aan het werk zien of er wordt een workshop georganiseerd. Zo zullen Marian Blokker en Gerarda Demarteau je de gelegenheid bieden om zelf te experimenteren met de gelliplate. Dat is een druktechniek, waarbij zonder gebruik van een pers, monoprints kunnen worden gemaakt. 


Mieke Schenk


Laat je uitdagen om je eigen creativiteit te ontwikkelen!

Informatie over demonstraties of workshops, zoals data en tijden, zullen in de etalage van de galerie, op www.kunstrondevenen.nl en op Facebook.com/KunstRondeVenen worden aangekondigd. Op de website vind je ook alle informatie over de vereniging en de aangesloten kunstenaars.
 

dinsdag 11 juni 2024

Nieuwe website Mari Kapteijns

Nieuwe website Mari Kapteijns

Mari Kapteijns heeft een hele loopbaan op het gebied van kunst achter de rug. Niet alleen schilderen maar ook schrijven, zowel proza als poëzie gaat hem goed af. Van zijn kwalitatief hoogstaande fotografie maak ik in het blog "Jetje's dag" veelvuldig gebruik. Mari weet de sfeer van het Brabantse land altijd goed te treffen. En nu is er een eigen website. Die we natuurlijk graag even helpen promoten. Je vindt de website op www.marikapteijns.nl 

50 x 70 cm, © 2024, prijs op aanvraag
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek

Contactgegevens zijn via deze website te krijgen.

Modeltekenen bij "de Acht" in Haarlem.

Modeltekenen bij "de Acht" in Haarlem


De acht is altijd een leuke club om voor te werken

+

Balpen is geen gebruikelijk medium


Een fraaie tekening gemaakt met balpen door Désirée van Amsterdam. Zij heeft zich helemaal op het medium balpen gespecialiseerd en weet daar verbazende resultaten mee te bereiken. 



Meer van Désirée is te vinden op facebookpagina https://www.facebook.com/desiree.vanamsterdam.3

maandag 10 juni 2024

Goed licht op je kunstmodel is veel meer dan even een lampje neerzetten

 [Goed licht op je kunstmodel is veel meer dan even een lampje neerzetten]


Vaak is het regelen van het licht bij een modeltekensessie een kwestie van even een lampje neerzetten. Soms een sterkere lamp, tot zelfs een ouderwetse bouwlamp aan toe. Maar vaak is het niet veel meer dan "wat licht op het model richten" en daar doe je het model en jezelf als kunstenaar toch echt veel te weinig eer mee aan. Is het uitbalanceren van de belichting bij een fotoshoot bijna een kunst op zich, in de wereld van de...Lees meer op 

https://model-tekenen.blogspot.com/2024/04/het-goed-belichten-van-je-model.html

zaterdag 1 juni 2024

JEFF KOONS MEETS KEITH HARING

JEFF KOONS MEETS KEITH HARING 

ON A PORCELAIN BALLOON DOG 



"Wanneer Jeff Koons Keith Haring ontmoet op een porceleinen ballon hond," is de titel van deze creatie van de Belgische kunstenaar Frans Vogels. We kennen Frans inmiddels wel op dit blog, maar dan zijn het platte creaties. 2-dimensionaal zegt de kenner en de leek noemt het een schilderij. Frans maakt veel van deze schilderijen en met heel veel succes. Dat mag gezegd. 


Maar af en toe komt daar voor de verandering een beeldje bij. Die maakt hij niet zelf maar hij zorgt wel voor een beschildering. De hond kennen we natuurlijk allemaal van Jeff Koons. En het kenmerkende gouden mannetje is direct als een ontwerp van Keith Haring te herkennen. Dus het beeld doet de titel eer aan. 


19 cm X 19 cm 

Acryl goud en vernis 

FRANS VOGELS

©️www.vogelsartworks.com

Bij interesse graag berichtje




vrijdag 31 mei 2024

[STILTE VOOR DE STORM]

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | STILTE VOOR DE STORM 


Goedemorgen vrienden



Vanaf vandaag ben ik er even niet. Ik ga met reces. Dat doet de regering tenslotte ook, dus waarom zou ik het niet mogen? Ik heb er minstens zoveel recht op. Naar mijn idee in elk geval. Ik sluit vandaag af met niets minder dan mijn oude kale wasrek. Waarom dat? Nou, laat ik het eens omkeren. "Waarom niet?" Waarom moet alles wat ouder en kaal is, altijd achteraan komen? Bij mij krijgt het de aandacht die het verdient. Respect voor alles wat ouder is. En nu niet "Kijk naar je eige" gaan roepen, want dat is niet aardig. En vandaag zijn we bij het tijdelijke afscheid natuurlijk wel aardig voor elkaar, nietwaar?


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/kaal-droogrek.html


Dan wens ik iedereen een fijne zomer, mooi weer en alle tijd om uit te rusten. Mocht ik 2 september toch besluiten om niet terug te komen, bijvoorbeeld omdat ik de Jackpot heb gewonnen, dan wens ik jullie in elk geval ook alvast prettige Kerstdagen, een goed uiteinde en een gezond 2025. Je kunt er in deze snelle tijden niet vroeg genoeg bij zijn, toch? 


Groeten van Jetje. 


donderdag 30 mei 2024

JETJE RAMT HET DECOR IN ELKAAR

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | JETJE RAMT HET DECOR IN ELKAAR


Goedemorgen vrienden



Nu we toch een tijdje met Jetje's dag gaan stoppen, ben ik nauwelijks meer te houden. Heb ik eens een mooi decor om een fotoshoot in te doen, krijg ik de neiging om het in elkaar te rammen. En jullie weten inmiddels wel hoe ik ben, als ik die neiging heb, dan blijft het daar niet bij, maar dan gebeurt het ook. Maar goed, in Jetje's dag staat het allemaal uitgewerkt voor de liefhebbers. Wil je zelf even afreageren dat Jetje's dag een paar maanden niet verschijnt, haal dan bij de Dirk een paar lege dozen en reageer je daar lekker op af. Rammen maar!! En al slopend wens ik iedereen een hele fijne donderdag toe.


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/jetje-sloopt.html


Groetjes van Henriëtte. 


Henriëtte. 

 

woensdag 29 mei 2024

[JETJE GAAT BRETELSCHIETEN]

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | JETJE GAAT BRETELSCHIETEN 


Goedemorgen vrienden,



schieten jullie ook regelmatig met je bretels? Ik kan het aanraden. Je krijgt er stevige duimen van, omdat je die er nu eenmaal achter moet steken om ermee te kunnen schieten. En stevige duimen zijn weer handig als er iemand onder de duim gehouden moet worden. Nu heb ik dat niet zo veel aan de hand, maar het kan wel eens handig zijn. Verder ben ik mij geestelijk aan het voorbereiden op een paar maanden zonder Jetje's dag. Maar goed, ik mag er niet over klagen, want ik doe het zelf, nietwaar? Gewoon, omdat ik het leuk vind. Ik verdien er geen cent aan. Integendeel, het kost alleen maar. Maar hobby's mogen een paar centen kosten, toch?


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/bretelschieten.html


Dan wens ik iedereen een fijne woensdag en tot morgen.


Henriëtte. 


#modelfotografie, #modelphotography, #modeltekenen, #lifedrawing, #modeldrawing, #fotomodel ,#kunstmodel #kunsthandel, #lisse

dinsdag 28 mei 2024

JETJE VOELT ZICH SOMS EEN AAPJE

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | JETJE VOELT ZICH SOMS EEN AAPJE 


Goedemorgen vrienden,



elke vorm van werk heeft routinematige trekken. Dat is onvermijdelijk. En dat geldt ook voor modelwerk. Ook daar voel je je als model soms een aapje dat weer een ander pakje aantrekt. Of juist uittrekt. Maar dat duurt nooit lang bij mij, omdat ik meestal al weer barstensvol zit met nieuwe ideeën. En er zijn een aantal fotografen best voor die rare ideeën te porren. Een groot aantal foto's verdwijnt uiteindelijk in het niets, omdat ze niet opleverden wat er van verwacht werd. Maar dat is alleen maar leerzaam. Ook weten wat "NIET" goed gaat, is belangrijk om te weten, nietwaar? En dus vandaag een paar interessante opnamen van fotograaf Jeff Simmelink in Dilsen-Stokkem in België wiens creaties we hier en op Jetje's dag al eerder langs hebben zien komen. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/aapje.html


Ik wens iedereen een fijne dinsdag. 


Groetjes van Henriëtte. 



maandag 27 mei 2024

JETJE MAAKT GOEDE VOORNEMENS

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | JETJE MAAKT GOEDE VOORNEMENS 


Goedemorgen vrienden.



Het afgelopen weekend heb ik eens nieuwe goede voornemens gemaakt. Ja, ik weet het. De meeste mensen doen dat op oudejaarsdag met een schaal oliebollen en appelflappen. Maar waarom mag dat niet op een andere datum? Omdat iedereen dat doet met knallend, fluitend en sissend vuurwerk op de achtergrond? Dat lijkt me geen goede reden. 


Dat dit de laatste week Jetje's dag is voor mijn zomerstop tot 1 september vind ik zelf weer wél een goede reden. Want ik wil per 1 september met een uitgebreidere variant van mijn blog komen. De ideeën zijn er, nu de uitvoering nog. Daar kan ik dan de zomerstop eens mooi voor gebruiken zonder de dagelijkse druk die ik trouwens mezelf opleg dus daar kan ik niemand op aankijken. Overigens is na een verwijderactie van Facebook waarbij de "doos" foto's van vrijdag j.l. gesneuveld zijn er nog een goed voornemen bijgekomen: Zo snel mogelijk weg van Facebook met alles dat van enig "zakelijk" belang is. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/goede-voornemens.html


Ik wens in elk geval iedereen een gave week vol vrolijkheid. Misschien regent het wel een keertje niet? Je weet het nooit. 


Groetjes van Henriëtte.




zaterdag 25 mei 2024

Expositie Elianne Groenhart, Laura Ruhe en Laura Groenhart-Smit

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | Trio-expositie bij KunstRondeVenen


Expositie  Elianne Groenhart, Laura Ruhe en Laura Groenhart-Smit


Galerie van KunstRondeVenen

MIJDRECHT – Van 30 mei tot en met 22 juni is er in de galerie van KunstRondeVenen, in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht, een expositie ingericht met werk van Elianne Groenhart, Laura Ruhe en Laura Groenhart-Smit. Er zullen abstracte schilderijen, tekeningen en schilderijen in gemengde techniek en beelden zijn te zien. De galerie is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur.

 



Abstracte kunst van Elianne Groenhart 

Elianne Groenhart maakt voornamelijk abstracte schilderijen. Zij haalt haar inspiratie uit beelden om haar heen, zoals water, lucht en natuur, maar ook uit design elementen en exotische culturen. Voor haar is het schilderen een ontdekkingsreis. Zij begint vanuit ‘het niets’, op zoek naar een spannend beeld. Soms  werkt zij uitsluitend met verf, maar meestal ook met materialen zoals pigment, gips, houtskool en andere vondsten. Je zou haar werken als materieschilderijen kunnen beschouwen.

Een verrassingselement, bijvoorbeeld een oude afgebrokkelde muur, een bepaald kleurelement of een mooi uitzicht, kan bij het maken van een schilderij de toon zetten. Hierbij heeft een abstracte benadering meestal haar voorkeur, omdat er dan vaak iets te raden blijft

 

Laura Ruhe

De liefde voor steen van Laura Ruhe

 

Na het overlijden van haar echtgenoot ging Laura Ruhe op zoek naar een nieuwe invulling van haar leven. Het bleek een verassende reis te worden.

Een bezoek aan een open atelier beeldhouwen en het bewerken van haar  eerste steen maakten dat het tussen beeldhouwen en haarzelf liefde op het eerste gevoel werd. Door cursussen te volgen heeft zij zich het beeldhouwen eigen kunnen maken en heeft zij daarin een diepe voldoening gevonden. De belangstelling voor de beeldende kunst, actief  en passief, die je alleen beleeft, of met anderen deelt, is voor Laura gebleven en zal nooit meer overgaan. Met een bezoek aan de galerie kun je de liefde voor het beeld met Laura delen.

 

Laura Groenhart-Smit

Het eigen handschrift van gastexposant Laura Groenhart-Smit

 

Laura Groenhart-Smit is in 1936 in voormalig Nederlands-Indië geboren. Haar jeugd heeft ze grotendeels in interneringskampen doorgebracht. Zij is in 1948 naar Nederland gekomen en heeft, na haar gymnasiumopleiding, gewerkt als studiebegeleider en als journalist bij een architectuurtijdschrift.

In de negentiger jaren bouwt Laura haar werkzaamheden onder andere als journalist bij het architectenblad af en krijgt zij tijd voor een ander soort schrijven en wel “beeldend schrijven”. Zij leert etsen en schilderen en geleidelijk ontstaat een eigen handschrift. Veel exposities hebben ertoe bijgedragen dat haar naam bekend raakte en dat talloze schilderijen op deze wijze terecht kwamen bij kunstliefhebbers in binnen- en buitenland. 

De bekende Duitse uitgever van kunstwerken International Graphics publiceert al jaren Laura’s schilderijen voor reproducties op posters, briefkaarten en canvas. Deze vinden wereldwijd aftrek. Ook in het werk van Laura is vaak een gemengde techniek toegepast.

 Meer informatie over de expositie en de kunstenaars kun je vinden op www.kunstrondevenen.nl en op de Facebook-pagina van de kunstenaarsvereniging.

Het juiste model voor een fotoproject kiezen is van groot belang

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK |Het juiste model voor een fotoproject kiezen is van groot belang

Het juiste model voor een fotoproject kiezen is van groot belang

Bij het maken van een kunstwerk of het vastleggen van je visie in de fotografie is de keuze van het juiste model van groot belang. Het selecteren van een kunst- of fotomodel gaat verder dan alleen het uiterlijk. Het draait uiteindelijk om het vinden van de persoon die jouw creatieve visie het beste tot zijn recht kan laten komen. Dus laten we eens kijken waar je als fotograaf rekening mee moet houden,  bij het kiezen van het perfecte kunst- of fotomodel voor jouw...

Lees verder op 

https://werken-met-een-model.blogspot.com/2024/05/hoe-kies-je-het-juiste-kunst-of.html

vrijdag 24 mei 2024

MODEL VERPAKT IN KARTON

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | MODEL VERPAKT IN KARTON 


Goedemorgen vrienden,



Soms moet je een model wel eens goed verpakken. Die zijn ook kwetsbaar en moet je goed rechtop houden. "Dit boven" moet er op de doos staan! Het beste kun je ze goed in karton verpakken. Volgens Drs. P. moet dat strokarton uit Oost-Groningen zijn, maar afvalmateriaal van de IKEA mag ook, zoals je op de foto ziet. Als het model maar heelhuids zonder beschadigingen op de plaats van bestemming aankomt. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/karton.html


Intussen wens ik iedereen een prettig weekend en volgende week komen we elkaar wel weer tegen. 


Groetjes van Henriëtte.



donderdag 23 mei 2024

ORA ET LABORA

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | ORA ET LABORA 


Goedemorgen vrienden,



Zoals jullie in Jetjesdag van vandaag kunnen lezen houd ik mij ook wel bezig met spirituele zaken. Zoals het dragen van een pij (of is het een habijt?) tijdens een fotoshoot. Verder wil ik nog niet gaan. Ik las namelijk dat men daar als motto "Ora et labora" heeft, wat staat voor "bid en werk.. En dat spreekt me dan toch wel wat minder aan. Dus het zal er waarschijnlijk niet van komen dat ik mij in een klooster terug ga trekken. Over kloosters gesproken, we naderen trouwens al weer met rasse schreden het weekend. Nog twee daagjes. En ik wens daarom iedereen alvast een paar mooie dagen. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/23-mei-2024-gaat-jetje-in-het-klooster.html


Groetjes van Henriëtte


woensdag 22 mei 2024

JETJE ZOEKT LOCATIES

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | JETJE ZOEKT LOCATIES


Goedemorgen Facebookvrienden,



ik ben altijd op zoek naar locaties voor leuke shoots. Zoals jullie weten doe ik namelijk nogal wat fotowerk. Een achtergrond die bijna altijd wel geschikt is, is een oud dorp of stadje. Het is daar meestal vrij rustig, autoverkeer mag er vaak niet komen en toeristen hebben het nog niet altijd gevonden. Dus als jullie tips hebben voor interessante plaatsen, waar nu ook nog wel wat geschiedenis te zien is, dan houd ik mij aanbevolen. Vandaag hebben we Zutphen en Buren in Jetje's dag, allebei plaatsen waar het goed fotograferen is. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/mooie-locaties.html


Verder wens ik iedereen een fijne woensdag. We zijn al weer op de helft van de week. Dat gaat snel als er een dag af valt. 


Groetjes,


Henriëtte. 



dinsdag 21 mei 2024

[OP EEN MOOIE PINKSTERDAG]

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | OP EEN MOOIE PINKSTERDAG   


Goedemorgen vrienden,



Zo, dat waren de Pinksterdagen weer. Hebben jullie je nog een beetje weten te vermaken? Ik wel. Ik ben namelijk naar mezelf gaan kijken. En dan weet je van te voren wat je verwachten kunt. Er was namelijk een Kunst Kijk Route in Amersfoort waar fotograaf Ton van der Pal een expositie had ingericht in een restaurant. En die expositie bestond helemaal uit portretten van ondergetekende. Leuk toch? Ik vond het in elk geval onwijs leuk. Hoewel dit niet de eerste keer was, dat ik een expositie als model kreeg, blijft het toch altijd een mooi stukje erkenning voor je werk. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/pinksterdag.html


Groetjes en een fijne dinsdag.


Henriëtte.




vrijdag 17 mei 2024

[JETJE EN DE BLOEMETJES]

 [JETJE EN DE BLOEMETJES]


Goedemorgen vrienden



De week zit er weer op. Het weekend wacht. Het Pinksterweekend zelfs. De IKEA en de meubelboulevard hebben extra ingekocht en Rijkswaterstaat heeft maatregelen genomen om de files de baas te kunnen. Kortom, een normaal Pinksterweekend. Het blijft een wat kaal feest voor de meeste mensen. Er is geen boom, geen cadeaus, het is niet nodig om je klem te eten, geen haas, geen eieren en noem alle gebruikelijke feestelijke artikelen maar op. Het is er allemaal niet. Iemand zoals ik die in zware kerkelijke omstandigheden is opgegroeid kent de theorie achter Pinksteren wel. Maar als je dat wegdenkt dan blijft er niet erg veel over. Nou ja, ik vermaak mij altijd wel. In elk geval wens ik iedereen prettige feestdagen. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/bloemen.html


Nu eerst maar eens kijken of de IKEA nog extra aanbiedingen heeft.


Groetjes van Henriëtte.

 




donderdag 16 mei 2024

[JETJE EN DE NIETSMEERMOETERS]

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | JETJE EN DE NIETSMEERMOETERS  


Goedemorgen vrienden,



gisteren hebben jullie kunnen zien dat ik mijn jas beplakte met sponzen en vandaag gaan we eens kijken wat daarvan het resultaat is. En dan ga ik een wandelingetje in het dorp maken om mijn jas te laten zien. Vaak levert dat allerlei vragen op. Of ik ergens promotie voor doe, met reclameopnamen bezig ben of dat ik voor een tijdschrift werk. Dat soort dingen. Ik leg meestal wel even uit dat ik met mijn Paradijsvogelproject bezig ben. En veel mensen vinden dat balanceren tussen fotografie, performance en conceptuele kunst wel interessant.

Één ding is een feit, het hele idee van achter dat vogelgedoe komt voort uit allerlei bewegingen van mensen die het wel gezien hebben met alle onzin in de wereld. Mijn leeftijdsgenoten en wat ouder vaak. Het zijn de mensen die dingen nog mogen doen. Maar die niets meer moeten doen. Ik noem ze dan ook de Nietsmeermoeters. Het zijn die mensen die hun aandeel wel geleverd hebben. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/blog-post_15.html


In elk geval wens ik iedereen een prettige donderdag toe.


Groetjes, Henriëtte.


 




[JETJE IS ER KLAAR VOOR]

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | JETJE IS ER KLAAR VOOR]


Goedemorgen vrienden,



Klaar voor? Waar ben ik klaar voor? Vraag je je nu natuurlijk af? Gewoon. Om sponzen op mijn regenjas te gaan plakken. Een bekende spons van de televisie is natuurlijk Spongebob Squarepants, ofwel sponsbob met de vierkante broek. Veel van jullie kennen hem wel en daarom heb ik het opplakken van de sponzen aan deze kleine en gele vriend opgedragen. En wat ik er mee ga doen? Tja, wat gaat iemand doen die zojuist ruim 30 sponzen op haar jas heeft geplakt? Die gaat datgene doen wat we morgen wel eens gaan bekijken.


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/spongebob.html


Tot die tijd (en daarna ook) wens ik iedereen een fijne rest van de week.


Groetjes, Henriëtte.


 




dinsdag 14 mei 2024

IEMAND NOG EEN GOED IDEE?

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK |IEMAND NOG EEN GOED IDEE?


Goedemorgen vrienden,



Ik heb wat vage plannen. Jetje's dag groeit als kool qua aantallen bezoekers, net als het kunstblog. Die gaan ongeveer gelijk op. Zonde om daar niet wat meer mee te doen. Ik heb nog wel een aantal ideeën en suggesties op de plank liggen, maar ik zou het leuk vinden als er ook wensen van buitenaf zouden komen. Waarbij ik dan kan kijken in hoeverre ik daar aan kan voldoen. Er is best veel mogelijk. Maar ik moet dan wel weten dat er behoefte aan is. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/14-mei-2024-jetje-vraagt-suggesties.html


Dus hierbij mijn oproep: Heb je een idee dat je graag in Jetje'sdag verwerkt zou zien, laat het mij weten. Het mag echt van alles zijn. Of het er ook gaat komen, kan ik niet garanderen. Dat is logisch. Het moet ook wel binnen de regels van Facebook en Google blijven. Maar als er andere websites, weblogs, boekjes, artikelen, iets te organiseren of wat dan ook voor nodig zijn, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Dus laat het eens horen. Na ruim driehonderd afleveringen moeten jullie toch wel weten dat er veel kan. Ik hoor graag van jullie.


En ik wens iedereen een fijne dinsdag. 


Groetjes, Henriëtte.





 

maandag 13 mei 2024

Jetje maalt en pompt

KUNST, FOTOGRAFIE EN MODELWERK | Jetje maalt en pompt


Goedemorgen vrienden,



daar ben ik weer na enkele vrije dagen. Ik had nog mooi weer ook. Wie verwacht dat nu tegenwoordig? Het zal wel weer snel overgaan. En afgelopen zaterdag was het nog de nationale molendag ook. De dag waar alles met wieken, wat maar draait, pompt of maalt, in het zonnetje wordt gezet. En daar moeten we bij Jetje's dag natuurlijk even bij zijn. En dat hebben we dan ook gedaan in de Jetje's dag van vandaag.


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/molendag.html


Ik wens iedereen een fijne week toe en maak er wat leuks van.


Groetjes, Henriëtte.





donderdag 9 mei 2024

Expositie drietal kunstenaars in tweede helft van mei

Kunst, fotografie en modelwerk | expositie Kunstenaarsgroep "KunstRondeVenen"


Expositie drietal kunstenaars in tweede helft van mei


Gerarda Demarteau

 

Drie verschillende disciplines in de beeldende kunst

Kunstenaarsgroep "KunstRondeVenen" heeft voor de tweede helft van mei haar galerie voor een drietal kunstenaars gereserveerd, te weten Gerarda Demarteau, Mieke Schenk en Bart Bakers. Zij vertegenwoordigen elk een verschillende discipline in de beeldende kunst, wat de expositie extra interessant maakt. De expositie wordt geopend op 16 mei en is te zien tot en met 25 mei. Je kunt de galerie op donderdag, vrijdag en zaterdag bezoeken van 12 tot 16 uur. De kunstenaars zullen bij je bezoek hun werk graag toelichten.

 

Gerarda Demarteau


Beelden en tekeningen van Gerarda Demarteau

Gerarda Demarteau heeft al vaker geëxposeerd in de galerie van KunstRondeVenen. In deze expositie zullen het voornamelijk dieren zijn in een grote diversiteit van beelden maar ook in de vorm van tekeningen.In haar beelden hebben ronde, aaibare vormen haar voorkeur. Niets of niemand is compleet, zo ook haar beelden. Wat er niet is in de steen blijft onbekend en onbewerkt. Hierdoor blijft de fantasie van de kijker geprikkeld. Haar tekeningen, die zij zelf het free-tanglen met fineliners, goudpennen en kleurpotloden noemt, ontstaan spontaan en zonder vooropgezet plan. Haar onderwerpen matchen daarna onbedoeld met een opgedane ervaring, museumbezoek of de natuur, waardoor deze voor haar een extra dimensie krijgen.

 

Mieke Schenk

Realistische schilderijen van Mieke Schenk

Mieke Schenk is vanaf haar jeugd geïnteresseerd in kunst, in al zijn verschijningsvormen. Tekenen en schilderen heeft zij in al die jaren actief beoefend. Maakte zij vroeger ook vaak aquarellen, tegenwoordig beperkt zij zich tot het schilderen met olieverf op doek. Mieke is autodidact, maar heeft in het verleden wel kennis van technieken en stijlen vergaard bij Atelier de Kromme Mijdrecht en bij verschillende docenten, waaronder Hans Leijerzapf en de laatste jaren bij Pavel Sizov. Haar belangstelling gaat vooral uit naar landschappen en stillevens. Zij hanteert een realistische stijl.

 

Bart Bakers



Objecten van Bart Baker

Bart Bakers’ werk is moeilijk eenduidig te beschrijven. Hij noemt zijn creaties  ‘objecten’, maar zij kunnen net zo goed kleurrijke en fantasievolle meubeltjes worden genoemd. Of het is keramiek of het zijn nestkastjes of  beelden, gemaakt van gevonden hout. Bart hoopt met zijn werk vooral de fantasie te prikkelen.

 

Voor meer informatie over de expositie en de kunstenaars verwijzen wij naar www.kunstrondevenen.nl of de Facebook-pagina van de kunstenaarsvereniging.

 

woensdag 8 mei 2024

[JETJE POETST]

Kunst, fotografie en modelwerk | JETJE POETST 


Goedemorgen vrienden



Na de bijzondere en experimentele foto's van gisteren op Jetje's dag is het vandaag de beurt aan iets heel banaals. Namelijk het poetsen van mijn schoenen. Want dat moet nu eenmaal af en toe ook een keertje gebeuren. En ik heb als vrouw echt heel veel schoenen, dus het gaat nog wel even duren voor ze allemaal gepoetst zijn. Maar gelukkig heb ik een paar dagen vrij, dus ik kan er tegenaan. :-) :-)  Want Hemelvaartsdag en de vrijdag erna is het kantoor gesloten! Maandag ben ik er weer. Met een nieuwe Jetje's dag. Dan wens ik iedereen een fijne Hemelvaartsdag, een leuke vrije dag gevolgd door een fijn weekend. Is dat geen lange rij met goede wensen? 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/schoenen.html


Groetjes en tot maandag.


Henriëtte.




 




 

dinsdag 7 mei 2024

Update bekende Facebookgroep voor kunstmodellen

Kunst, fotografie en modelwerk | Update bekende Facebookgroep voor kunstmodellen


Sites voor kunstmodellen en opdrachtgevers zijn uitermate zeldzaam


Bekende Facebookpagina krijgt een broodnodige upgrade

Goede websites en groepen voor kunstmodellen en mensen die kunstmodellen zoek zijn schaars. Eigenlijk hebben we op dit moment alleen het nogal vervuilde kunstinzicht.nl en de speciale Facebookgroep van het in de Randstad overbekende mannelijke model Piet de Rots (https://www.facebook.com/piet.derots) . 

De betreffende Facebookgroep is te vinden op https://www.facebook.com/groups/447293482083606/


Nadeel van deze facebookpagina was altijd dat hier steeds dezelfde mannelijke modellen zichzelf wensen te presenteren. Het effect daarvan is een sterk teruglopende visuele kwaliteit waardoor zowel modellen als opdrachtgevers uiteindelijk weg gaan blijven. Met name vrouwelijke modellen zijn heel gevoelig voor de sfeer die op een website of social media groep hangt en zijn heel snel geneigd hun heil elders te zoeken.

Overigens heb ik zelf weinig aan Facebook gehad. Hoewel ik 20 jaar modelwerk gedaan heb, soms met 13 sessies in de week, heb ik maar een handjevol opdrachten aan Facebook overgehouden. In de modellenwereld geldt een sterk ons-kent-ons besef en eigenlijk komt vrijwel al het werk uit herhalingsopdrachten van bestaande contacten en mond-tot-mond reclame. Ook mijn eigen website is voor mij buitengewoon effectief om aan opdrachten te komen. Een ondersteunend weblog over wel en wee in de kunstmodelwereld doet de rest.

Ik wens Piet veel succes toe met zijn verbeterslag en hopelijk wordt deze groep weer wat we er als model van mogen verwachten. Het zal aan Piet en de nieuwe beheerder Tineke waarschijnlijk niet liggen. 

[JETJE ANDERS DAN ANDERS]

Kunst, fotografie en modelwerk | JETJE ANDERS DAN ANDERS 


Goedemorgen vrienden



Het gebeurt niet zo vaak dat je door een fotograaf wordt gevraagd omdat hij iets anders dan anders wil en in "Jetje's dag" het een en ander van me had gezien. En daar had hij het gevoel uit gekregen dat ik wel geschikt was als model voor wat experimenten. Een uitstekende conclusie. Het was in Dilsen-Stokkem, In België, ergens net over de grens in Zuid-Limburg, maar voor een bijzondere shoot wil ik nog wel eens vroeg in de trein stappen. En dus heb ik met fotograaf Jeff Simmelink een geweldige en heel bijzondere shoot gedaan, met een uitstekende ontvangst en verzorging. De resultaten van deze aparte shoot vinden jullie de komende tijd in Jetje's dag terug. Ze zijn niet te missen, want ze zijn echt anders. En dat was ook de bedoeling. Missie geslaagd, wat dat betreft.  


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/gehaktbal.html


Verder wens ik iedereen een prettige dinsdag.


Groetjes van Henriëtte.



 



maandag 6 mei 2024

JETJE MAAKT ZICH WEER OP VOOR EEN NIEUWE WEEK

Kunst, fotografie en modelwerk | JETJE MAAKT ZICH WEER OP VOOR EEN NIEUWE WEEK] 


Goedemorgen vrienden,



Ik ben weer eens aan het poseren geweest voor een tekengroep in Utrecht. In een hoek van de stad waar ik nog nooit ben geweest. Heel grappig om te zien, zo als het helemaal niet op de rest van Utrecht lijkt. Ik heb er een paar foto's van bijgevoegd, net van een fotoserie die vorig jaar in Buren is gemaakt. Een mooi stadje om wat rond te wandelen en te fotograferen. En voor wie zich als model even uit wil leven of als kunstenaar de houdingen wil gaan pakken, staat er ook nog wel ergens een link naar mijn Dynamisch Modeltekenen opzet die vandaag in de herinnering zit!  


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/6-april-2024-wandelfotografen.html


Groetjes en allemaal een fijne week toegewenst.


Henriëtte.


 


vrijdag 3 mei 2024

[JETJE GLANST,GLIMT EN GLITTERT]

JETJE GLANST,GLIMT EN GLITTERT


Goedemorgen vrienden



Glans en glitter zien we vaak in fotoshoots die wat meer leven kunnen gebruiken. Zeker een shoot in een studio kan (hoeft niet!!) wat saai worden, waarbij we allerlei glimdingen in kunnen zetten. Die pakken licht van de fotolampen of flitsers en maken die zichtbaar voor de camera. Dan verlevendigt het beeld vaak enorm. En dat effect hebben we vandaag hier ook. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/jetje-glimt-en-glittert.html


Dan wens ik iedereen een heel mooi weekend. Maak er iets moois van.


Groetjes, Henriëtte.



donderdag 2 mei 2024

[RODE DAME]

 

 [RODE DAME]


Goedemorgen vrienden,



Ik duik vandaag weer eens in het rood. Alweer rood, zullen vast wel een paar mensen denken. Inderdaad. Rood staat me goed, zo wordt er altijd beweerd en er hangt dus heel wat kleding met die kleur in de kast. Dat is niet zo gek, want rood is bij uitstek de kleur die wat meer aandacht trekt. En dat mag ik in deze huidige grauwe, grijze en vaak zo onpersoonlijke wereld nu eenmaal graag doen. 


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/rood.html


Groetjes van Henriëtte.


woensdag 1 mei 2024

JETJE BEDANKT OOK JOU

[JETJE BEDANKT OOK JOU]


Goedemorgen vrienden,



Op Jetje's dag heb ik iedereen bedankt die mij helpt om maand in maand uit weer meer bezoekers op mijn weblog te krijgen. Hartstikke leuk natuurlijk, want aan een weblog zonder bezoekers heeft niemand iets. Dus als jij ook tot die mensen behoort die doorklikken van Facebook naar het weblog, word je ook bedankt! Plannen heb ik genoeg met het blog. 

Maar misschien ga ik er ook wel weer eens een tijdje uit of zoek ik naar een andere oplossing voor de slappe zomermaanden, waarbij toch iedereen in Torremolinos op een terras zit met een Hollands biertje. 

Het Jetje's dag webblog is enorm arbeidsintensief. Dat geeft niets want ik vind het leuk en doe het graag, maar af en toe moet je even wat voorraden maken. Maar dat gaan we allemaal nog wel zien.


https://jetjesdag.blogspot.com/2024/05/blog-post.html


Ik wens iedereen een fijne woensdag en geniet lekker van de zon. 


Groeten, Henriëtte.  



dinsdag 30 april 2024

[JETJE RITST]

Kunst, fotografie en modelwerk | JETJE RITST 


Goedemorgen vrienden



We kennen het kleine apparaatje, dat zo handig in het gebruik is,  natuurlijk allemaal. We hebben het dan natuurlijk over de ritssluiting. Want vandaag is het ook nog eens de dag van de ritssluiting. Want we weten ook allemaal dat de ritssluiting de nodige ergernis op kan wekken als er weer eens een stukje stof tussen zit. Vooral als je gloeiende haast hebt zal je rits extra muurvast zitten en niet meer op of neer willen. Maar goed, dat hoort er allemaal bij. Alle reden dus om er met Jetje's dag eens wat aandacht aan te geven. 


zie https://jetjesdag.blogspot.com/2024/04/30-april-2024-jetje-ritst.html


Dan wens ik iedereen een fijne dinsdag en wees voorzichtig met je rits. 


Groetjes van Jetje.



maandag 29 april 2024

[JETJE IS UITGEFEEST]

Kunst, fotografie en modelwerk | JETJE IS UITGEFEEST 


Goedemorgen  vrienden,



Nou, dat was het dan weer voor een jaar. Een vrij nat feestje, althans in deze hoek van het land. De vrijmarkt verdween onder een laag afdekplastic en een enkel verkoper/ondernemer die in schaalvergroting geloofde had zelfs een partytent aan laten rukken. Wat scheelde met het regelmatig uitwringen van alles wat nat geregend was. En dat was veel! Wie niet veel bezoekers had was de kermis, die ook op een soort onderwaterfeestje van Spongebob leek.Terug naar de dag van vandaag. We gaan weer aan het werk. Nog 364 dagen en dan kunnen we weer! 


Zie de volgende link voor meer: https://jetjesdag.blogspot.com/2024/04/koningsdag-2024.html


Iedereen een fijne maandag en daarop volgende week gewenst en wie weet, komt de zon nog een keertje door. 


Groetjes van Henriëtte.



zondag 28 april 2024

Kan Mondriaan dansen?

Kunst, fotografie en modelwerk | Kan Mondriaan dansen?


Piet Mondriaan maakte mooie werken van rechthoekige vlakverdeling en met beperkt kleurgebruik. Er zit beweging in. Enkele jaren geleden maakte ik met die kleuren een  reliëf,  90x60cm, maar dan met ronde vormen (zie hier onder). 

Onvoorspelbaar door Mari Kapteijns
Onvoorspelbaar door Mari Kapteijns



Ik noemde het ‘Onvoorspelbaar’ met het gedichtje:

Onvoorspelbaar


Leven geeft kleur
niet te vangen
in hokjes
grillig
en onvoorspelbaar
met zachte rondingen

Piet Mondriaan maakte ook Victory Boogie Woogie een werk met veel beweging;  het beeld van ‘De overwinning van levensvreugde en vrijheid’. Het zijn briljant gesitueerde ‘vakjes’. Maar het bleef abstract. 

Recent kwam ik op het idee om de vrijheid en levensvreugde op een andere, maar wel abstracte, wijze weer te geven met gebruik van de kleuren blauw, zwart, rood, geel en wit. Maar dan ook met vlakverdeling. 






De dansbeweging geeft mij een vrij gevoel en levensvreugde en daarom koos ik die vorm. Mijn meest recente werk (nog twee in ontwikkeling) van 70x50cm heb ik vandaag op facebook geplaatst. 

Dit werk inspireerde wederom de dichter-kunstenaar Nico van Wijk met het volgende gedicht:

Hoe hoog heft zij haar hoofd!
Hoe ver haar armen reiken!
Haar benen schrijven lange lijnen.

Zij is niet hier,
zij leeft in haar domeinen
waar grenzen wijken,
geen vreemde ogen dwingend kijken
schaduwen haar niet bereiken.
Zij danst.

vrijdag 26 april 2024

Nieuwe expositie bij KunstRondeVenen in Mijdrecht

 

Kunst, fotografie en modelwerk |  Nieuwe expositie bij KunstRondeVenen in Mijdrecht 

 
Mijdrecht – Van 2 tot en met 11 mei is er in de galerie van KunstRondeVenen, in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht, een zeer veelzijdige expositie ingericht. Er is werk te zien van Marian Blokker, Karin de Rooij-Leicht, iVy en Bart Bakers. De tentoonstelling omvat schilderijen, collages, beelden, keramiek en ‘meubelachtige’ objecten. De galerie is geopend op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12 tot 16 uur.
 
Schilderijen en collages van Marian Blokker
 
Marian Blokker heeft in het maken van collages en schilderijen een eigen stijl ontwikkeld. Zij werkt met verschillende materialen, zoals stukjes stof, oude papieren, knoopjes, maar ook elektronica en computeronderdelen. Zwart-wit, neutrale kleuren en aardtinten vormen de boventoon. Haar werk is een combinatie van een vooropgezet concept, toeval en intuïtie, waarbij soms het materiaal haar stuurt. Er wordt net zolang geschoven, geplakt en geschilderd totdat het werk de beoogde sfeer heeft.



 
Beelden van Karin de Rooij-Leicht
 
Karin de Rooij-Leicht heeft een opleiding beeldhouwen gevolgd aan de Volksuniversiteit in Amstelveen. In een aantal workshops heeft zij geleerd met hardere steensoorten te werken, zoals serpentijn en marmer. Karin zegt hierover: ‘De variatie en mogelijkheden maken het heel boeiend. Je gaat anders naar dingen om je heen kijken, waaruit ik dan inspiratie put.’ Abstract werk spreekt haar het meest aan. Het idee voor een werk ontstaat meestal spontaan vanuit de ruwe vorm. Soms maakt zij eerst een model in klei om een goed idee te krijgen van de uiteindelijke vorm. Af en toe maakt zij van een bestaand beeld een kopie door in een mal kunsthars te gieten. Dat levert een fantastisch effect op.

 
De veelzijdige materiaalkeuze van iVy
 
iVy, zoals de veelzijdige kunstenaar bekend is, studeerde aan de voormalige Kunstnijverheidsschool,.de voorloper van de huidige Rietveld Academie. Daar raakte zij geïnteresseerd in beeldhouwen. Ze werkt nu al zo’n twintig jaar bij Willibrord Huijben in Abcoude, met verschillende materialen, zoals klei, steen, hout en schuimrubber. iVy’s bijdrage aan deze expositie, onder de noemer  “Zon, Zee en strand”, komt voort uit het strandleven in IJmuiden, de plek van haar strandhuisje, zomers op het strand en ’s winters in de duinen. De zon zorgt voor 'coupe soleil’, de zee ‘varen, vissen en vogels' en het strand voor ’strandkorven aangespoelde stenen en houten blokken‘.



 
Maakt Bart Bakers objecten of meubelen?
 
Bart Bakers voegt zich op 9 mei met zijn werk bij de andere exposanten. Zijn werk blijft na afloop echter te bewonderen in de daarop volgende expositie. Zijn werk is moeilijk onder één noemer te vangen. Hij noemt zijn werk ‘objecten’, maar zij blijken kleurrijke en fantasievolle meubeltjes te zijn. Of het is keramiek of het zijn nestkastjes of  beelden, gemaakt van gevonden hout. Bart hoopt met zijn werk de fantasie te prikkelen.



 
Voor meer informatie over de expositie en de kunstenaars verwijzen wij naar www.kunstrondevenen.nl of de Facebook-pagina van de kunstenaarsvereniging.
Meer informatie over Team Jetje