Translate

vrijdag 7 september 2012

Portfolio-site Frank de Leeuw uitgebreid

Fotograaf Frank de Leeuw beschikt al zo'n twee jaar over een portfoliosite bij Mainport Art Productions. Regelmatig plaatst hij wat nieuwe foto's op de site. Als fotograaf is De Leeuw autodidact.
Hij is sinds gepensioneerd als manager op het gebied van marketing en communicatie en werkt nu nog af en toe als freelance adviseur en journalist. Hij studeerde in 1970 af in de studierichting Commerciële Economie aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam en werkte daarna in managementfuncties bij Young & Rubicam, Levi's, Koelrad, Douwe Egberts en Akzo Nobel.

Zijn hobby's, tekenen, schilderen en fotograferen, stonden door zijn internationale werkzaamheden geruime tijd op een laag pitje, maar de laatste twintig jaar was met name tekenen naar levend model bij Atelier de Kromme Mijdrecht een terugkerende bezigheid. Voor die kunstenaarsvereniging boekt hij ook de modellen. Sinds zijn pre-pensionering in 2005 heeft hij zijn hobby's enthousiast en in volle omvang opgepakt.
Fotografie is daar als laatste bijgekomen, waarbij portret, model, dieren, natuur en landschap zijn speciale belangstelling hebben. Voor zijn modelfotografie maakt hij ondermeer gebruik van zijn huiskamerstudio, waarin hij regelmatig een fotoshoot organiseert. Meestal betreft het een portfolioshoot voor een beginnend amateurmodel, waarbij hij dan TFCD als uitgangspunt hanteert. Zowel de fotograaf als het model krijgen dan de beschikking over bewerkte foto's, terwijl voor beiden de portemonnee gesloten blijft. Hij beschikt echter ook over een mobiele studio, die op andere locaties kan worden ingericht.
Zijn website is vandaag uitgebreid met een aantal foto's van model Aspasia, een landschapsopname van een drooggevallen meer, een 'abstract silhouette' van een boom en een nachtopname van neerdwarrelde, aluminium strookjes confetti.
Mocht u de site waarderen, vergeet dan niet 'like', links onderaan, aan te vinken. Frank is lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) en is aangesloten bij Kunstenaar.
Hij onderhoudt ook een eigen blog op het gebied van kunst en fotografie.

Foto: Model Aspasia
Meer informatie over Team Jetje