Translate

donderdag 13 september 2012

September, beursmaand

September is, wat kunstbeurzen betreft, een drukke maand.
Op dit moment kun je in de Utrechtse Jaarbeurs de vijfde Open Art Fair bezoeken, in combinatie met de 50 Plus Beurs. Deze beurs is tot en met 15 september te bezoeken en is geopend van 10 tot 17.30 uur. Galeries uit binnen en buitenland tonen de meest uiteenlopende vormen van hedendaagse kunst.

Van 19 tot en met 23 september wordt voor de eerste keer de internationale fotografiebeurs Unseen gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Trefpunt voor jonge, talentvolle fotografen. Meer dan vijftig galeries van over de hele wereld geven daar acte-de-présence.

Van 20 tot en met 23 september vindt AIR8 - The Independent Art Fair plaats in de Oude Kerk op de Amsterdamse Wallen. Onafhankelijke en aan galeries verbonden kunstenaars laten tijdens deze multidisciplinaire kunstbeurs hun werk zien. Dit wordt de achtste editie van de beurs. AIR8 biedt als extra de 'independent art auction'. Alle kunstenaars stellen één werk beschikbaar dat op zondag 23 september op zondag 23 september per opbod zal worden verkocht, onder leiding van de bekende veilingmeester Jan Pieter Glerum.

Dan hebben we ook nog de Art Fair International. Deze beurs biedt kunst en antiek en wordt gehouden in Martiniplaza in Groningen. De beurs is verdeeld over hallen met een gericht thema. In de eerste hal exposeren individuele kunstenaars, zilver- en goudsmeden en er is een sector antiek. In de tweede hal presenteren galeries oude, moderne en hedendaagse kunst van bekende kunstenaars. Daarnaast is er een aantal stands ingericht voor musea, leveranciers van kunstenaarsmaterialen, sponsors en de kunstacademie. Er zullen ook speciale evenementen worden georganiseerd, zoals een demonstratie bodypainting.

De Kunstjaarbeurs, tenslotte, is dit jaar op zondag 30 september, in het World Fashion Centre/Beursplaza in Amsterdam. Vele duizenden bezoekers, waaronder kunstkopers en -verzamelaars zullen deze beurs bezoeken.

Bron: www.kunstbeurzen.nl Foto: Frank de Leeuw; bewerkte foto van model Esther
Meer informatie over Team Jetje